Xiaomi Mi 10’un Ekran Özellikleri Şaşırttı

Xiaomi Mi 10'un Ekran Özellikleri Şaşırttı

Yeni yılın ilk günlerinden itibaren hali hazırda özellikleri ile konuşulmaya devam eden Xiaomi Mi 10, yeni özelliklerinin sızdırılması ile çok daha heyecan verici durumlara sebep olmuştur. Özellikle heyecan verdiği özelliklerin başında, kimsenin beklemediği özellikler gelince, büyük bir devrim ortaya çıktı.

Şubat ayında Mobile World Congress’te Mi 10 ve Mi 10 Pro’nun piyasaya sürülmesi bekleniyor. Bu telefonlar Xiaomi’nin en iyi ve en özellikli telefonları olacak gibi.  Süregelen günlerde bahsedilen türden özellikler tam liste halinde bile sızdırıldı ancak, yeni özellikler halen gelmeye devam ediyor. Şimdi de Xiaomi Mi 10 için temperli, yani üst seviyede koruma sağlayan ekran koruyucusu bulunduğu söylendi. Bu özellik ile ortaya çıkan ise telefonun kavisli bir ekrana sahip olacağı. Bu kavisin yalnızca sağlı sollu değil de, dört taraftan da oluşturulduğu aşikâr.

Xiaomi Mi 10 Kavisli Ekrana Sahip Olacak

Paneline bakıldığında çerçevelerinin inanılmaz derecede küçük olduğunu kolay bir şekilde fark edebiliyoruz. Çene kısmı biraz daha öne çıksa da bu durum diğer Xiaomi marka telefonlardan çok daha iyi konumda. Ekran koruyucusuna bakılırsa, herhangi bir çentik veya kesikler bulunmuyor. Bu durum da akıllı telefonun selfie özelliğinin telefonun altında olabileceğini gösteriyor. Böylece bir devrim niteliğinde bir karar gelecek gibi. Çünkü beklenenin tam aksi bir akıllı telefon piyasa sürüleceğe benziyor.

Ekran koruyucusu ile ilgili görüntüyü internete sızdıran, farklı bir iddiayı da ortaya attı. İddiaya göre telefonda bulunan deliklerin çoğul olması bekleniyor. Yani kesin olarak birden fazla delik var gibi. Bu nedenle iki deliğe sahip bir tasarım ile karşılaşırsak, bu duruma şaşırmamalıyız. Aynı zamanda ekran koruyucunda bu delikler ile ilgili herhangi bir kesme de bulunmuyor. Bu da demek oluyor ki Pop-up kameralar ile çentiksiz bir ekran oluşturulacak. Aynı zamanda önlem almak adına bazı ucuz telefonlarda kameralar için çentik oluşturuyorlar.

Xiaomi’nin devrim niteliğindeki telefonu olan Xiaomi Mi 10 Pro, farklı ekran özelliği ile görenleri şaşırtacak. Telefon ile ilgili daha net bilgiler ne yazık ki teknoloji dünyasında yer almazken, Şubat ayına kadar yeni özelliklerin sızdırılması bekleniyor.