Xiaomi Mi 10 ve Mi 10 Pro İçin Yeni Sızıntılar Geldi

Xiaomi Mi 10 ve Mi 10 Pro İçin Yeni Sızıntılar Geldi

Xiaomi’nin en önemli amiral gemilerinden biri olan Xiaomi Mi 10 ve Mi 10 Pro, yeni sızıntılar ile gündeme geldi. Buna göre farklı tarzda özellikleri içerisinde barındıracak olan akıllı telefonlar, şuan için Xiaomi severleri heyecanlandırmış durumda.

Yavaş yavaş yeni detayları ortaya çıkmaya başlayan telefonların Şubat ayında tanıtımının yapılacağı kesin olarak bilinmektedir. Özellikleri ile müthiş bir patlama yapması beklenen Mi 10 ve Mi 10 Pro, yeni sızıntıları ile ne kadar önemli bir telefon olduğunu teknoloji tutkunlarına gösterdi. Bu anlamda bakıldığında, Çin’den gelen sızıntı habere göre Xiaomi Mi 10’da 6.5 inçlik bir OLED ekran bulunacak. 90 HZ ekran yenileme hızının olmasının beklendiği telefon, ekranında nokta büyüklüğünde bir çentik barındıracak. Aynı zamanda ekran, parmak izin okuyuculu olacağı için, şuan için en önemli özellikler arasında yer alıyor.

Xiaomi Mi 10 ve Mi 10 Pro’nun Yeni Özellikleri

Xiaomi Mi 10 amiral gemisinde, 90 HZ ekran yenileme hızının yanı sıra, Qualcomm Snapdragon 865 yonga seti, LPDDR5 bellek, 30x yakınlaştırma seçeneği ve kablosuz şarjın tersine olduğu yeni özellikler bulunacak. LPDDR5 belleklerin ilk örneği Mi 10 olmakla beraber, oldukça yüksek bir performans ortaya koyacak.

128 ve 256GB depolama türlerinin yanında, 8GB RAM’de yer alacağı için, telefonun önemli bir yapıya sahip olması bekleniyor. 48 MP kamerasının çözünürlüğü içerisinde Sony IMX686 ana sensör, 20 MP kamerasının çözünürlüğünde geniş açılı sensör, 12 MP’de telefoto sensör bulunurken, 5 MP’lik çözünürlükte ise derinlik ile makro ortak sensör bulunacak. Bu anlamda telefonun 4 adet kameraya sahip olması bekleniyor.

Mi 10 Pro’da ise ekran boyutu ve işlemci Mi 10’daki gibi seyredecek. RAM konusunda 12GB’lık bir kapasiteye sahip olacak telefon, ek olarak 512GB’lık bir depolama kapasitesine de sahip olacak. Kamera ve sensörleri benzerlik gösterirken, fiyat konusunda farklılaşıyorlar.

Xiaomi Mi 10’un fiyatı en yüksek 570 Dolar olması beklenirken, Xiaomi Mi 10 Pro’da ise fiyatın en fazla 644 Dolar olacağı tahmin ediliyor. Bu tür ek özellikler açıklanmasına rağmen, yakında yeni sızıntıların olması da bekleniyor.