Xiaomi Kendi Fabrikasını Kurdu

Xiaomi Kendi Fabrikasını Kurdu

Amiral gemisi akıllı telefonlarını üretmek için fabrika kuran Xiaomi, aynı zamanda bu fabrika ile Ar-Ge departmanına destek verecek. Üst seviyede modern özellikler barındıran bu fabrika, dakikada 60 telefona kadar üretim yapabilecek.

2020 yılına hızlı bir giriş yapmak için pek çok faklı planı hayata geçiren Xiaomi, Kasım ayının sonlarına doğru amiral gemisi akıllı telefonlarını üretmek için fabrika kuracağını açıklamıştı. Çin’in Ekonomik ve Teknolojik Gelişim Bölgesi içerisinde hayata geçirilen fabrika, Xiaomi’nin kurucu ortaklarından olan Lin Bin tarafından resmi şekilde açıklanmış oldu.

Bilgilerin her geçen gün artması sonucunda ortaya çıkan bir diğer detay ise, yalnızca seri akıllı telefon üretiminin olmayacağı. Aynı zamanda fabrika, Ar-Ge departmanına da destek verecek. Xiaomi’nin kurucu ortağı olan Lin Bin bu çerçevede akıllı telefonun test montajına da dâhil oldu. Akıllı telefonun arka panelini takan Bin, bu işlemi gerçekleştiren robota göre, arka paneli takma işlemini 6 kat daha yavaş bir şekilde gerçekleştirdi.

Xiaomi’nin Telefon Üretimi Fabrikası

Fabrika tamamen modern zamanın artılarını içerisinde barındırmakla beraber, bunun yanında pek çok önemli değeri de akıllı telefonlara sunuyor. Seri üretim esaslarına uygun olarak hareket edildiği için, robotlar sayesinde hızlı ve etkin bir üretim bu yol ile sağlanmış olacak. Aynı zamanda Xiaomi’nin kurduğu akıllı telefon üretimi fabrikası, Xiaomi dışında herhangi bir telefon için üretim hizmeti vermeyecek.

Fabrika bugün itibari ile faaliyete geçmiş durumda. Aynı zamanda fabrikanın telefon üretimi esaslarına bakıldığında, amiral gemisi telefon üretimine girdiğimiz Ocak ayı içerisinde başlayacağı biliniyor. 2020’ye girdiğimiz ilk saatlerde önemli gelişmelerini yavaş yavaş gerçekleştirmeye başlayan Xiaomi, bu yılın ilk çeyreğinde diğer önemli hedeflerini de nihayete erdirmeye başlayacak.

Çinli teknoloji devi tarafından kurulan ve ultra modern bir yapıda olan fabrikada 1 dakikada 60 telefon üretilebilecek. Bu sayede seri üretim ile etkin telefon birleşimi sağlandığı için, Xiaomi’nin gelişimi açısından önemli bir yol olacak gibi duruyor. Üretim tesisinde çalışan personeller, kullanılan cihazlar ve robotlar, tesisin günümüz şartlarındaki modern hareketleri ve daha fazlası, teknolojinin gelişimine entegre bir şekilde ilerlemektedir.