Xiaomi İki Katlanabilir Telefonun Patentini Aldı

Xiaomi İki Katlanabilir Telefonun Patentini Aldı

Bildiğimiz ancak geleneksel özellik göstermeyen iki adet katlanabilir akıllı telefonun patenti Xiaomi tarafından alındı. Bu iki akıllı telefon da bizim bildiğimiz ve duyduğumuz katlanabilir telefonlara benziyor. Ama bazı özellikleri ile farklı.

Çin’in teknoloji devi olan Xiaomi, iki yeni katlanabilir akıllı telefonun patentini aldı. Bu telefonlar daha önce duyduklarımıza benzese de, pek çok yönüyle birbirlerinden ayrılıyor. Klasik olarak piyasaya sürülen katlanabilir telefondan farklı olarak düzenlenen bu telefonlar, değişik ve olağanüstü tasarımlara da sahip görünüyor. Çünkü telefonlardan biri diğer piyasaya çıkan akıllı telefonlarda olduğu gibi yatay olarak katlanabilirken, diğeri ise bundan çok farklı bir şekilde dikey olarak katlanabiliyor. Yani bir nevi kapaklı telefonlara benzer şekilde.

İlk katlanabilir akıllı telefon Huawei Mate X’te olduğu gibi arkaya katlanıyor ve bu şekilde rahatça kullanılabiliyor. Cihaz arkaya katlandığında ise normal bir telefondan farksız görünürken, açıldığında ise bir tableti andırıyor. Patenti alınan katlanabilir akıllı telefondaki kamera şeridi, Huawei Mate X’in kamera şeridine göre oldukça ince.

Farklı Tasarıma Sahip Xiaomi Marka Katlanabilir Telefon

İlk patenti alınan cihaz birkaç özelliği dışında bildiğimiz türevlerdeki katlanabilir telefonlara oldukça benzer özellikler taşıyor. Ancak ikinci cihaz bu durumdan biraz farklı. Çünkü telefon yatay olarak katlanması gerekirken, dikey olarak katlanabilme özelliğini içerisinde barındırıyor. Böylece ekran uzun bir boyut kazanmış oluyor. Tıpkı kapaklı olan telefonlarda olduğu gibi.

Kapaklı telefonlarda olduğu gibi değil de, onlardan farklı olarak cihazın ekranı dışarıda kalıyor. Yani ekranın kısaltılması amaçlanmış. Bu amaçla diğer cihazlardan farklılık gösterdiği için bize garip gelebilir. Bahsedilen cihazlar piyasaya sürülmeyecek olsa bile, tasarımının yayımlanması ile nasıl bir görüntüye sahip olacağı bizlere sunulmuş oldu.

Cihazların hayali bir tasarımının gerçekleştirilmesi, bizlere farklı duygular yaşattı ancak, ikinci patent olan dikey katlanabilir telefon biraz daha imkânsız cinsten. Aynı zamanda ilerleyen vakitlerde ikinci cihaz için ortaya atılan tasarıma ek olarak, çeşitli karşıt veya yandaş düşünceler ortaya çıktığında daha etkin sonuçlar gözlemleyebiliriz. Çünkü her iki telefonun da patentinin Xiaomi’de olması, telefonların kullanılamayacağı anlamına geldiği için, ileriki zamanlarda yeni gelişmeler telefonları çok daha anlamlı bir hale getirebilir.