Xiaomi Çin’de Tüketici Finans Şirketi Kuracak

Xiaomi Çin'de Tüketici Finans Şirketi Kuracak

Giyilebilir teknoloji, akıllı telefon ve pek çok elektrik ürün üzerinde büyük bir etki oluşturan Xiaomi, farklı bir alana daha yönelmeye başlayacak. Odaklanmak istediği alan için Çin’den belediye belgeli bir onay alındı bile.

Xiaomi’nin planladığı ancak hayata geçiremediği alan olan “tüketici finansı” alanı, artık Xiaomi’nin ellerinde farklı bir boyut kazanacak. Alibaba ve Tencent türeci markaların bu sektörde yoğunlaşması ve başarılara imza atması, sektörün önemini ortaya çıkardı. Bu nedenle Xiaomi kısa süre içerisinde onay aldığı bu projeyi hayata geçirecek. Henüz proje ile ilgili tam net bilgiler verilmese de, 2020 yılının ikinci çeyreğine kadar bu projenin hayata geçirilmesi bekleniyor.

Çin Bankacılık ve Sigorta Düzenleme Komisyonu, geçtiğimiz Cuma günü gerçekleştirdiği açıklamada, Chongqing olarak bilinen platformda Xiaomi’nin de yer alabileceği belirtildi. Xiaomi’nin hayata geçirmeyi planladığı tüketici finans projesi, Çin’in güneybatısında gerçekleştirilecek. Xiaomi’ye onayı veren kuruluş ise, 10 Ocaktan itibaren 6 ay içerisinde Xiaomi’nin bu projeyi gerçekleştirmesi gerektiğini söyledi. Yani en geç Temmuzda Xaiomi’nin bu projesini en somut şekilde görebileceğiz.

Xiaomi’nin Tüketici Finans Şirketine Onay Geldi

Xiaomi’nin bu hamlesinin Çin basınına yansımasına göre 28. hamle olacağı söylenmekte. Bunlardan bazıları ise Alibaba ve Baidu. Xiaomi’den ise bu konu hakkında açıklamalar da geldi. Bu açıklamalara göre yeni şirket kurmanın önemi vurgulandı. Böylece Chongwing’de daha fazla başarının elde edilmesi de hedeflenmektedir. Bununla beraber bir diğer hedef ise, ülke çapında tüketici finansmanını genişletmek olarak biliniyor.

Xiaomi teknoloji devi, Hong Kong borasında, halka olan arzı başlatmadan önce gerçekleştirdiği bir açıklamada, finans hizmetini bağımsız bir kuruluş halinde yerine getirmenin faydasını dile getirmişti. Bu açıklama ise 2018 yılında gelmişti. Aynı zamanda Xiaomi’nin bu alana atılması ile ilgili bazı teoriler de ortaya atıldı. Teoriler arasında en önemlisi ise, akıllı telefon pazarının büyümemesi ile ilgili. Yavaş büyüme ise Xiaomi’yi bu gibi pazarlara açılmaya itti. Onay veren kuruluşun belirttiğine göre 6 ay içerisinde gerçekleştirilmesi gereken proje, yakında net bir sonuç kazanacaktır. Şuan için net bilgiler bulunmasa da, Xiaomi için önemli bir adım olduğu açık.

Exit mobile version