Xiaomi Başka Bir Surround Ekran Telefonun Patentini Aldı

Xiaomi Başka Bir Surround Ekran Telefonun Patentini Aldı

Xiaomi, 2019 yılında pek çok gelişmeye ev sahipliği yaptı ve Xiaomi’nin dışındaki teknoloji firmaları da bu tür yeniliklerden geri kalmadı. Ancak 2019 yılının en önemli teknolojileri; 5G’nin kullanılmaya başlanması, hızlı bant genişliği ve katlanabilir telefonlar oldu. Xiaomi şimdi de katlanabilir bir telefon patenti daha aldı.

Surround ekran, çevreleyen ekran anlamına geliyor. Bu nedenle yeni alınan patentte telefonun tümü ekran halinde. Zaten hali hazırda Xiaomi Mi Mix Alpha bu özellikleri taşısa da, patenti yeni alınan telefon bundan daha farklı. Şuana kadar telefonun ne tasarımı gerçekleştirildi, ne de herhangi bir özelliği ortaya çıkarıldı. Ancak patenti alındığı için net bilgiler söylenmesi mümkün.

Xiaomi Mi Mix Alpha, Xiaomi’nin surround ekran ile ilgili ön plana sürdüğü patentli telefona pek çok özelliği ile benziyor ancak, tamamen aynı olduğunu söyleyemeyiz. Çünkü birkaç önemli değer, patentli telefonun Mi Mix Alpha’dan farklılaşmasına sebep oluyor. Kavramsal aşamada olan bu telefon, Mi Mix Alpha’da olduğundan farklı bir şekilde henüz ortaya çıkarılmadı. Belki de şuan için düşünülme aşamasında ve ileriki süreçlerde çıkarılacak. Bunu şu durumda kimse bilmiyor.

Xiaomi’den Yeni Konsept Telefon

Xiaomi Mi Mix Alpha’nın tamamını kaplayan bir ekranı olduğunu biliyoruz ve yeni patenti alınan telefonda da bu özelliğin olacağını açık bir şekilde söyleyebiliriz. Ancak önemli farklılık ise, Mi Mix Alpha’ya nazaran bu patentli telefonun seri üretim için çıkarılabileceği konusu. Yani böylece Mi Mix Alpha’nın konseptine sahip telefon yalnızca sınırlı sayıda sunulacak.

Tasarımına ve ekran konumuna bakıldığında Mi Mix Alpha ile pek çok benzerliğe sahip. Telefonun ön ve arka panelinin neredeyse tamamının ekran ile kaplandığını söyleyebiliriz. Aynı zamanda bu cihazı Mi Mix Alpha’dan daha farklı hale getirmenin farklı bir yolu var. Bu yapılır mı bilinmiyor ancak, farklı malzemeler ile üretilmesi gündemde. Ek olarak Xiaomi Mi Mix Alpha’nın önceki tasarımlarına bakıldığında, plastik ekranın ön planda olduğunu görüyorduk. Ancak bu telefonda esnek cam teknolojisinin kullanılacağını söyleyebiliriz. Böylece aktarılanlara göre bu adım, Xiaomi için 2020 yılında atılacak en önemli adımlardan bir tanesi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Exit mobile version