Xiaomi, Açılır Kamerada 7 Sensör Bulunan Bir Telefon Çıkarabilir

Xiaomi, Açılır Kamerada 7 Sensör Bulunan Bir Telefon Çıkarabilir

Xiaomi, akıllı telefon pazarında kendini en iyi şekilde gösteren ve bu anlamda kullanıcılara aktif bir şekilde hitap eden teknoloji devidir. Birçok önemli marka arasında da ön plana çıkmasına sebep olan durumlara ise, gelişmelere hızlı bir şekilde ayak uydurması gösterilebilir.

Akıllı telefon üreticilerinin her daim rekabet unsuru içerisinde yer alması ve bu çerçevede pazara hitap edebilmesi için, yeni teknolojilere hızlı bir şekilde ayak uydurması gerekir. Bu anlamda da zaten insanlar, daha farklı tasarımları olan telefonlara karşı talepkar olurlar. Xiaomi’de bu çerçevede hareket ederek, yeni teknolojileri tasarımlarına entegre etmektedir. Çünkü Xiaomi, 3 farklı modeli önümüze sürerek, açılır kamera özelliklerini deneyimlememiz için bizlere fırsat verdi. Buna göre açılır kamerada 7 sensör bulunan bir telefonun gösterimi sağlanmış oldu.

Çin Ulusal Mülkiyet Adresi olarak bilinen CNIPA, Xiaomi için benzersiz olan telefonların patentini verdi. Bu patentler ise, açılır kameralar ile ilgiliydi. Açılır kameraların 7 sensörünün bulunması, CNIPA’nın Xiaomi’ye patent vermesine sebep oldu. Patenti alınan telefonların ilk modelinde, açılır kamera bölmesinin iki adet önünde ve iki adet arkasında kamera yer alıyor. Özellikle alınan patent, açılır kameranın farklılığı ile ilgili olabilir. Çünkü açılır kameranın yalnızca ön yüzü değil, arka yüzünde de kamera var. Bununla beraber diğer patenler çift, üçlü ve bir de penta kamera alanına sahip.

Xiaomi’nin Açılır Kameralarına Patent Verildi

Verilen patentler yalnızca kameralar ile ilgili. Diğer alanlar, bir telefondan farksız değil. Aynı zamanda patentlerin verildiği asıl nokta, açılır kameranın her iki tarafında da kameraların olmasıdır. Bu durum da benzersiz bir özelliğin ortaya çıkmasına sebep olur. Daha önce bu anlamda bir girişim de mevcut değil. Çünkü sensörler hiçbir zaman bu kadar küçük bir alana sığdırılamadı.

Xiaomi’nin şuan için bu yönde bir akıllı telefon çalışması bulunmuyor. Ancak bu patentler, gelecekteki akıllı telefonlar için bir ilham kaynağı olabilir. İlerleyen zamanlarda yeni telefonlar ve yeni özelliklerle Xiaomi’nin tekrar tekrar karşımıza çıkacağı aşikâr. Atılacak olan yeni adımları hep birlikte takip edeceğiz.