Xiaomi 2020’nin İlk Çeyreğinde İSD865 Destekli Xiaomi Mi 10’u Piyasaya Süreceğini Kesinleştirdi

Xiaomi 2020’nin İlk Çeyreğinde İSD865 Destekli Xiaomi Mi 10'u Piyasaya Süreceğini Kesinleştirdi

Çinli akıllı telefon devi olan Xiaomi’nin kurucu ortaklarından biri ve departman başkanı olan Lin Bin, bundan önce ilk defa duyurulan Qualcomm Snapdragon 865 SoC tarafından da desteklenen bir akıllı telefon piyasaya süreceğini açıklamıştı. Çok geçmeden bu telefonun Xiaomi Mi 10 olacağı açıklandı.

Şirketin kurucu başkanı olan Lei Jun, yaptığı açıklama ile Xiaomi Mi 10’un Qualcomm Snapdragon 865 yonga seti ile piyasaya sürüleceğini belirtti. Bu doğrulama ise henüz daha tanıtımı bile yapılmamasına karşın Xiaomi Mi 10 tutkunlarını heyecanlandırdı. Bunun yanında Xiaomi Mi 10 setinin piyasaya sürülme tarihinin Şubat ayının ilk günleri olması beklenirken, bu tarihe kadar yeni detayların da gelmesi beklenen durumlar arasında yer almaktadır. Qualcomm’un amiral gemisi tarafından desteklenen telefon, yakın zamanda Snapdragon işlemcisi ile piyasaya sürülecek.

Şirket, Qualcomm Snapdragon yonga seti ile sattığı telefonların sayısını da açıkladı ve bu sayı oldukça yüksek. Çünkü bu işlemci ile 427 milyondan fazla telefon satıldı. Telefonların bu şekilde pek çok özelliği kazanması da, kullanıcıların telefonları beğenmesine yok açtı. Lei Jun yaptığı açıklamaları bununla sınırlı bırakmadı ve bir önemli haber daha verdi. Bu habere göre Çinli teknoloji devi, 2020 yılı içerisinde 10 adet 5G destekli telefon üretecek. Çünkü şirketin 5G teknolojisi ile yaptığı bu adımlar, Pazar payında da büyük artışlara sebep olacak.

Xiaomi Mi 10 ve Snapdragon Yonga Seti

Son zamanlarda gerçekleşen sızıntılara bakılacak olursa, Xiaomi Mi 10’un OLED ekrana sahip olması bekleniyor. Ekran yenileme hızı da son zamanlarda önemli olduğu için, Xiaomi Mi 10’da 90 Hz ekran yenileme hızı olacak. Arka tarafın sol üst kısmında 4 adet kamera dikey olarak konumlandırılmakla beraber, bu kameraların üzerinden bir de şerit gidecek.

4500 mAh batarya kapasitesine sahip olması beklenen telefon, 48W hızlı şarj teknolojisini de içerisinde bulunduracak. Ancak bunun yanında Xiaomi Mi 10 Pro’nun varyantının 65W hızlı şarj teknolojisine sahip olması bekleniyor. İlerleyen günlerde bu hususlarda daha detaylı bilgilerin ortaya çıkması da beklenmektedir. Çünkü sızıntıların ardı arkası kesilmiyor.