Xiaomi 2019 Yılında Batı Avrupa’nın 4. Büyük Akıllı Telefon Üreticisi Oldu

Xiaomi 2019 Yılında Batı Avrupa'nın 4. Büyük Akıllı Telefon Üreticisi Oldu

Yıllardır süregelen başarısı ve tasarlayıp sattığı telefonlar ile ön planda olan Xiaomi, yalnızca Çin ve Hindistan’da başarılı değil. Bu ülkelerin yanında Batı Avrupa’da yer alan ülkelerde yaşayan insanlar da Xiaomi marka telefonları tercih ediyor.

Xiaomi şirketinin uluslararası boyuttaki müdürü olan Shou Zi Chew, şirketin değerinin 2019 yılında azımsanamayacak kadar arttığını söyledi. Buna göre geçtiğimiz yıl Xiaomi, Batı Avrupa’da en büyük dördüncü akıllı telefon üreticisi oldu. Chew, bununla beraber şirketin pazardaki payının her yıl %90 oranına kadar arttığını söyledi. Bu durum, Xiaomi’nin bilinirliğine büyük bir etki ediyor. Böylece Xiaomi’nin ne kadar fazla tercih edilen bir telefon üreticisi olduğu ortadadır.

Geçtiğimiz yılın gelişimine odaklı olarak bakacak olursak, Xiaomi 2019’un 3. çeyreğinde 10 milyar Dolar gelir kazandı. Bu gelirin %50’si ise Çin dışındaki ülkelerden geldi. Bu veriler şirketin pazardaki değerini ortaya çıkarmakla beraber, insanların dilindeki bilinirliğini de artırdığını göstermektedir. Bununla beraber, 2020 yılından itibaren şirketin en önemli hedefi, 5G teknolojisine ait telefonların sayısını artırmaktır. Çin’in gelişimi göz önünde bulunursa, bu hedefin gayet iyi bir seviyede olduğu söylenebilir.

Xiaomi Akıllı Telefon Sektörünün Yükselen Yıldızı

Xiaomi’nin akıllı telefondaki yükselen yıldız olmasına etken en büyük değer, telefonlardaki özelliklerin ön plana çıkmasıdır. Sektöre yüksek bir giriş yapan ve böylece kullanıcıların beğenisini kazanan şirket, her dönem en iyi telefonları tanıtıp piyasaya sürdü. Burada Xiaomi şirketinin üst düzey yöneticilerinin büyük bir payı olduğu da kesin. Çünkü şirketin yükselen yıldız olmasında bu üst düzey yöneticiler pek çok atılım gerçekleştirdi.

Xiaomi’nin gelişiminde, üst düzey özelliklere sahip telefonların yanı sıra pek çok farklı teknolojik ürün de bulunmaktadır. Bu ürünlerin arasında ilk sırada scooter geliyor. Zaten Xiaomi’nin Batı Avrupa’nın scooter pazarındaki payı %17 olduğu için, bu pazardaki değeri de ortadadır. Tüm bu sektör değerlerinin yanı sıra, her türlü ürün yelpazesini de elinde bulunduran Xiaomi, her geçen gün sektör payını artıracak. İçerisinde bulunduğumuz yıl içerisinde Xiaomi’nin sektördeki pazar payının daha üst seviyeye çıkması da beklenmektedir.

Exit mobile version