Redmi Note 8 Pro’nun Kamerası DxOMark Tarafından Vasat Olarak Değerlendirildi

Redmi Note 8 Pro'nun Kamerası DxOMark Tarafından Vasat Olarak Değerlendirildi

Xiaomi’den ayrıldıktan sonra iyi işler başarmaya devam eden Redmi’nin, Xiaomi ile beraberken piyasaya sürdüğü telefonlardan biri olan Redmi Note 8 Pro, etkileyici ve tasarım harikası bir donanıma sahiptir. Aynı zamanda telefonun en önemli özellikleri arasında kamerası ilk sıralarda gösterilmektedir.

Telefonun genel çerçevede tüm özellikleri ve donanımına bakıldığında etkin olduğunu net bir şekilde söyleyebiliriz. Ancak 8 MP ultrawide modülü, 64 MP ana kamera ve makro fotoğrafçılık açısından derinlik verileri kapsamında 2 MP snapper bulunuyor. Tüm bu özellikleri nezdinde, kendi kategorisinde uygun fiyatlı bir telefon olarak da gösteriliyor. Bahsedilen bu özellikler, etkin donanım ve kamera özelliklerine rağmen, DxOMark tarafından vasat olarak derecelendirilebilecek bir kameraya sahip. Bu vasat derece kamera, DxOMark tarafından Black Shark 2 ve LG V30’a da verildi. Böylece üç telefon da çok etkileyici olmayan bir puan almış oldu.

DxOMark Tarafından Redmi Note 8 Pro’ya Düşük Puan

Sınırlı ve ince ayrıntılar ile beraber, dinamik aralık, DxOMark’ın en çok dikkat ettiği hususlar arasında. Zaten Redmi Note 8 Pro’ya verilen düşük puanın sebebi de bu. Aynı zamanda puanın düşük bir seviyede olması, telefoto kameranın olmaması ile de alakalı. Düşük ışıklı fotoğraf çekimi olduğu için de, etkileyici bir kamerasının bulunmadığı net bir şekilde söylenebilir.

Video çekimi konusunda tüm çekim metotları arasında bir gürültü bulunması tatmin edici olmayan özellikler arasında. Buna ek olarak otomatik netleme izlemesinin olmaması da diğer tatmin edici olmayan özellik. Ancak telefonun kamerasının tüm bunlara karşın iyi bir ışıklandırmaya sahip olması oldukça önemli. Tüm bu değerlere bakıldığında, telefonun fiyat açısından oldukça uygun olması, kamera yönünden eksikliklerini kabul edilebilir dereceye getiriyor.

Xiaomi’nin alt markalarından biri olan ve artık bağımsız olarak hareket eden Redmi’nin önemli telefonlarından biri Redmi Note 8 Pro’dur. Yukarıda bahsedilen kamera yönünden eksikliğe rağmen telefonun tercih edilme oranı oldukça yüksek. Çünkü cihaz, fiyat ve performans açısından bakıldığında, azımsanamayacak bir öneme sahip. Bu önem de telefonun tercih edilmesini doğal olarak olumlu yönde etkiliyor.

Exit mobile version