Poco Xiaomi’den Bağımsız Bir Marka Oluyor

Poco Xiaomi'den Bağımsız Bir Marka Oluyor

Poco, ürün portföyü ile ön plana çıkarak büyük bir ivme kazandığından dolayı, artık Xiaomi’nin bir alt markası olmaktan çıkıyor. Bunun üzerine Redmi gibi Poco da Xiaomi’den farklı bir marka olacak.

Geçtiğimiz yıl içerisinde Xiaomi, Redmi markasını bağımsız hale getirdi ve üretim konusunda birbirinden ayrı hareket etmeye başladılar. Üstelik bu karar üzerine Redmi, birkaç akıllı telefon üretmekle beraber, ürün kategorilerini de en geniş hale getirdi. Poco’nun da Redmi gibi artık kendi ürünlerini üretmesi, pazardaki rekabette önemli bir yere sahip olması bekleniyor.

Redmi’nin gerçekleştirdiği gibi bir adımla ilerleyecek olan Poco, hali hazırda Pocophone F serisi ile kendini ön plana çıkarmış durumda. Bu çerçevede yeni telefonların da gün yüzüne çıkarak, Poco’nun gelişmişliğine katkı sunması bekleniyor. Üstelik Xiaomi Hindistan Global Başkan Yarımcısı Manu Kumar Jain, Poco’nun artık bağımsız bir mark olarak yoluna devam edeceğini açıkladı. Yapılan bu açıklamanın Xiaomi Hindistan Global Başkan Yardımcısı’ndan gelmesi, Poco’nun bağımsız olduktan sonra Hindistan pazarında büyük bir değere sahip olacağını gösteriyor. Bu nedenle Poco’nun ilerleyen günlerde Redmi gibi büyük adımlara imza atması da beklenmektedir.

Poco Bağımsız Marka Olarak Pazara Açılıyor

Pocophone F1’in müthiş bir izlenim elde etmesi ve Pocophone F2 için de büyük adımların atılması, bağımsız bir marka olma yolunda Poco’ya yardımcı olmuştur. Bu nedenle Pocophone F serisinin pazardaki bilinirliği ile beraber beğeni kazanması, Poco’ya bu yolda en çok ışık tutacak değerler arasında yer almaktadır. Poco markasının geldiği bu noktada büyük bir yeri olan Pocophone F1 ise Poco’nun ilk akıllı telefonudur. Bu telefon ise 2018 yılının Ağustos ayında piyasaya sürülmüştü.

Pocophone F1’in piyasaya sürülmesinden sonra başka bir telefon gün yüzüne çıkarılmamıştı. Xiaomi’nin bu anlamda üzerinde durduğu birkaç telefon adı geçse de, bu telefonlar olumlu sonuçlar neticesinde piyasaya sürülemedi. Daha sonra Hindistan’da Redmi K20 serisi için hazırlıkların başlaması, Poco’nun değersizleşmesine ve arka plana atılmasına sebep olmuştu. Şimdi görüyoruz ki Poco artık bağımsız bir marka ve bağımsız marka olması yolundaki açıklama da Xiaomi Hindistan Global Başkan Yardımcısı’ndan geldi.

Exit mobile version