Poco X2 Geekbench Benchmark Platformunda Listelendi

Poco X2 Geekbench Benchmark Platformunda Listelendi

Xiaomi’nin en önemli alt markalarından olan Poco, geçtiğimiz günlerde Xiaomi’den bağımsız bir marka oldu. Ancak markanın şu ana kadar ki tek telefonu, Pocophone F1. İleriki zamanlarda yeni telefonların çıkacağına yönelik haberler de mevcut. Bunlardan biri de, Poco X2.

Pocophone F1 ile ön planda olan ve etkin bir başarı elde eden Poco, Xiaomi’nin Redmi’den sonra en önemli markası olabilir. Ancak geçtiğimiz günlerde Xiaomi’den ayrıldığı açıklandı. Pocophone F1’den sonra çıkması beklenen Pocophone F2’de çıkarılamadığı için, F1’e, F2 ismi verilebilir. Tüm bunların yanında ön planda olan bir diğer husus ise Geekbench Benchmark platformunda çıkarılan listeler oldu. Bu listelerde belirtilene göre bir telefon ön plana çıkıyor. Henüz tanıtımı ve satışı yapılmayan Poco X2, bu listelemede kendine yer bulmuş durumda.

Platformun sunduğu listelemeye bakıldığında, Poco X2’nin Android 10 tabanlı olarak gelmesi bekleniyor. Uzun süredir Android 10 tabanlı MIUI 11 sürümünün ön planda olduğu telefonların değerinin artması, Poco X2’ye de üst seviyede değer ekleyecek.

Poco X2 ve Ön Planda Olan Özellikleri

Geekbench Benchmark platformu, yukarıda bahsedilen değerlerin dışında farklı iddiaları da ortaya attı. Bu iddialara göre Poco X2’nin bazı özellikleri sızdırılmış oldu. Bahsedilen ve sızdırılan özelliklerden biri, Qualcomm işlemci olarak karşımıza çıkıyor. Phoenixin isimli işlemci, Android 10 tabanlı olarak cihazda yer alacak. Bahsedilen bu özellikler çerçevesinde ortaya atılan iddiaya göre ise bu işlemcinin Qualcomm Snapdragon 730G olması beklenmektedir.

İşlemci çipine ek olarak telefonun RAM özelliği de dikkat çekmektedir. Çünkü Poco X2 içerisinde 8 GB RAM olması bekleniyor. Ek olarak telefon tek çekirdekli bir yapıya sahip olarak 547, çok çekirdekli bir yapıya sahip olarak da 1767 puan aldığı fark edilmektedir. Listeye bakıldığında ise yükleme tarihinin de 14 Ocak olduğu dikkatlerden kaçmıyor.

Xiaomi, Poco X2 ile ilgili herhangi bir açıklama yapmazken, ilerleyen zamanlarda bu hususta yeni güncellemelerin olması bekleniyor. Poco’nun kendinden bağımsız olması ve sürekli olarak gelişme göstermesi, Poco X2’nin kısa sürede ortaya çıkabileceğini göstermektedir. Tüm bu değerlere ise ilerleyen günlerde beraber sahip olacağız.