Olası ABD Yasağına Karşı Xiaomi’nin Planı

Olası ABD Yasağına Karşı Xiaomi'nin Planı

Xiaomi şirketinin küresel ürün müdürü tarafından bir açıklama yayımlandı. Bu açıklamaya göre, Xiaomi’nin Huawei ile aynı kaderi paylaşmaması için ABD yasaklarına karşı bir B planı geliştirildiği belirtildi.

Huawei ile ABD arasındaki anlaşmazlık ve tehditler, Çinli şirket olan ZTE tarafından da yaşanmıştı. Bu nedenle Huawei, ABD ile yaşanan sorunlarda gündemde olan tek şirket değil. Xiaomi ise bu tür problemler ile karşı karşıya kalmamak ve ABD’ye bağımlı olmamak için bir B planı hazırladı. Şirketin küresel ürün müdürü konumunda yer alan Abi Go, Xiaomi’ye gelebilecek olası bir ABD yasağına karşı, önemli tedbirler alındığını belirtmişti. Bu kapsamda Xiaomi ile ABD arasındaki bağlılık da en aza inmiş olacak.

Huawei ile Xiaomi’nin ABD’ye olan bağımlılıklarına bakıldığında, Xiaomi’nin çok çok önde olduğunu görebiliriz. Aynı zamanda Xiaomi, ABD’ye bağımlı olmaktan kurtulmak için attığı adımlardan farklı olarak, işlemci Qualcomm Yonga’ya güveniyor. Bunun yanında Xiaomi’nin ABD’ye bağımlı olduğu noktalardan bir tanesi de, IoT ürünleri için Google Asistan ve Alexa olarak karşımıza çıkmaktadır.

Xiaomi Bağlılığını Azaltmaya Çalışıyor

ABD’den bir yasak gelmesi durumunda Xiaomi, Qualcomm’dan işlemci üretme talebini çekecek ve bunun için Asya pazarına açılacak. Asya pazarına işlemci ürettirecek olan şirket, bu şekilde ABD ile olan bağlılığını biraz olsun azaltmış olacak. Çünkü Huawei ve ABD arasındaki problemlerin Xiaomi’ye sıçraması da an meselesi. Bu nedene şirket, ABD ile bağlılığını azaltmak adına farklı yol arayışına girmiş durumda.

Şirketin küresel ürün müdürü olan Abi Go, konuyla ilgili çeşitli açıklamalarda bulunmakla beraber, ABD ile yaşanması muhtemel sorunların gündeme gelmesi akabinde bir B planlarının olduğunu belirtmiştir. Bu nedenle Xiaomi’nin B planı hazır olup, hali hazırda Amerikan şirketleri ile de çalışmaya devam etmektedir.

Geleceğin en önemli teknolojik ürün üreticileri arasında gösterilen Xiaomi, ABD’nin yasakları ile karşı karşıya kalma riskini göz ardı etmemeli. Bunun için çeşitli hedefler üzerinde hareket şirket, şimdilik kendine bir B planı hazırlamış durumda. Gelecekte ABD ile Xiaomi arasında herhangi bir sorun olup olmayacağını henüz bilmesek de, bu tip problemlerin muhtemel olduğu da açık.