MIUI Temalar Uygulaması Avrupalı Xiaomi Kullanıcılarına Geri Dönüyor

MIUI Temalar Uygulaması Avrupalı Xiaomi Kullanıcılarına Geri Dönüyor

2018 yılında Avrupa Birliği’nde yer alan 28 ülke için MIUI sürümünün Temalar Uygulaması tüm Xiaomi kullanıcılarına kapatılmıştı. Ama flaş bir karar ile artık Avrupa Birliği’ndeki 28 ülke için uygulama geri dönecek.

Şubat 2018’den beri yasal olan Temalar Uygulaması, artık Avrupa Birliği’ndeki 28 ülke için serbest olacak. Bu karar, Avrupa’daki Xiaomi kullanıcılarını memnun edecek cinsten. Aynı zamanda yasak varken Xiaomi kullanıcılarının arka plan için çeşitli temalar koyamaması, pek çok sorunu da gün yüzüne getiriyordu. Yani telefonların arka planlarında tasarımsal bir duruş olmamakla beraber, standart temalar bulunmaktaydı. GDPR olarak adlandırılan Avrupa Birliği ülkelerine has güvenlik düzenlemesi izin vermediği için kullanılamayan Temalar Uygulaması, artık rahat bir şekilde kullanılabilecek.

Xiaomi kullanıcılarının ilgisini çeken ve çok büyük bir sevinç uyandıran haber, 2020’nin başında beri bazı akıllı telefonlar için geçerliydi. Şimdi 2020 Mayıs ayı ortasına kadar tüm Xiaomi telefonlarda Temalar Uygulamasının aktif olması bekleniyor.

AB Ülkelerine Xiaomi Temalar Uygulaması Döndü

Temalar Uygulamasının serbest olması ile beraber Xiaomi kullanıcıları, firmanın Temalar Uygulaması web sitesine girdiklerinde, yalnızca tema değil; simge ve çeşitli duvar kâğıtlarına da ulaşabilecekler. Yani bunu kısaca açıklamak gerekirse, “VPN değiştirerek Temalar Uygulamasına girme devri sona erdi.” Bu habere sevinen Xiaomi kullanıcıları, VPN değişikliklerine gerek kalmadan, çok rahat bir şekilde Temalar Uygulamasından yararlanabilecek.

Xiaomi’nin tüm farkındalıkları ve güncellemeleri gün aşırı değişiklik gösteriyor. Temalar Uygulaması genelinde bakıldığında ise, My Content uygulaması içerisinde yer alan temalar, içerikleriniz için farklı tasarımsal bir boyut oluşturacak. Artık Temalar Uygulamasının geri dönmesi ile beraber, Xiaomi çeşitli etkinlikler de düzenlemeye karar verdi. Bu etkinlik, Temalar Uygulaması genelinde olacak.

Xiaomi’nin Avrupa’da Temalar Uygulamasını geri getirmek için gerçekleştirdiği bazı hamleler de bulunuyor. Bu hamleler arasında; Hindistan ile beraber diğer bölgelerden bir miktar içerik kesmek yer almaktadır. Zorunda olduğu bu hamlenin boyutu ile ilgili net bir bilgi bulunmazken, ilerleyen günlerde çok net sonuçların elde edileceği ise kesin. Ancak her ne olursa olsun Avrupalı kullanıcılar için Xiaomi’nin bu hamlesi oldukça memnun edici. Buradan Xiaomi’nin kullanıcı dostu olduğu da net bir şekilde anlaşılabiliyor.