MIUI 11.2 Geliyor

MIUI 11.2 Geliyor

Pek çok Xiaomi akıllı telefon kullanıcısı henüz MIUI 11 güncellemesi almamışken, yeni güncellemelerin gelmesine de üzülüyorlar. Ancak Xiaomi üzerinde durduğu MIUI 11.2 güncellemesi ile pek çok özelliği kullanıcılarına sunacak.

MIUI 11.2’den önce, MIUI 11.1’in ne kadar hızlı yayıldığına hepimiz şahit olduk ve MIUI 12’nin adının duyulmaya başladığı günlerde farklı haberler ile de karşı karşıya kalıyoruz. 2020’nin ilk günlerinden itibaren Xiaomi kullanıcıları MIUI 12 hakkında daha gerçekçi ve somut haberler beklerken, MIUI 11.2’nin yeni özellikleri ile karşılaştı. Bu özellikler, Xiaomi kullanıcılarını memnun edecek cinsten.

MIUI 11.2 Üzerindeki Çalışmalar

MIUI 11.2 ile MIUI 12’ye geçilmeden bazı özelliklerin kullanıcılara sunulması bekleniyor. Hali hazırda bu özellikler ile ilgili çeşitli açıklamalar be haberler yapılsa da, tam net bilgilere sahip olduğumuzu da söyleyemeyiz. Peki, nedir bu MIUI 11.2 ile ilgili haberler?

Ekranların tümüyle hareketine odaklı olarak bakarsak, ekran çubuğunun Android 10’daki gibi alt kısımda olduğunu anlayabilmekteyiz. Aynı zamanda ayarlarda bulunan bir menüden, bu ekran çubuğunu deaktif yapma şansına da sahipsiniz. Uygulamaların açılması ile ilgili bazı animasyonlar da optimizasyon işlemine tabi tutulmuştur.

Batarya ile ilgili çok büyük bir değişikliğin olmasını beklemiyoruz ancak, pil durumunun %20’nin altına düşmesi ile beraber bir bildirimin geleceğini söyleyebiliriz.

Şuan için mevcut durumda olan hava durumu uygulamasından farklı olarak, hem daha işlevsel, hem de tasarımsal açıdan göze hitap ediyor. Bununla beraber hava durumu uygulaması içerisinde pek çok farklı tema seçeneği de bulunuyor. Dilediğiniz renge göre bir tem seçip, daha eğlenceli uygulama oluşturabiliyorsunuz. Normalde hava tahmini bu uygulamada 5 gün iken, yeni gelecek olan MIUI 11.2 güncellemesi ile de 15 güne çıkacak. Akabinde ise görüntülemek istediğiniz şehir sayısı da çoklu şehir moduna herhangi bir problem olmadan getirilebilecek.

Xiaomi akıllı telefonlara gelmesi beklenen bu MIUI 11.2 güncellemesi, yukarıdaki gibi avantajları gün yüzüne çıkaracak. Ancak bunlara ek olarak yeni güncellemenin ne zaman geleceği bilinmiyor. Bilinen tek şey ise MIUI 12’ye kadar çeşitli güncellemelerin piyasaya sürülmeye devam edeceği.