İki Yeni Redmi Telefon Çin’de MIIT Sertifikası Aldı

İki Yeni Redmi Telefon Çin'de MIIT Sertifikası Aldı

Xiaomi’nin alt markası olan Redmi, iki yeni telefonun sertifikasını almayı başardı. MIIT olarak adlandırılan bu sertifika, Çin’de büyük bir öneme sahip. Keza, Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı olarak adlandırılıyor.

Açıklanan yeni habere göre iki adet yeni Redmi telefon modeli, MIIT sertifikasını aldı. Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı olarak Türkçe açılıma sahip MIIT, ülkedeki en önemli sertifikalar arasında yer almaktadır. Modellerin numaraları da bu açıklamalar arasında yer aldı. Buna göre model numaraları; “M2003J15SC” ve “M2003J15SE” olarak karşımıza çıkıyor.

Sertifikalar açıklandıktan sonra akıldaki beliren en önemli soru, acaba bu modeller hangileri? oldu. Şüphe duyulan bir bilgiye göre ise bu modellerden birinin Redmi Note 9 Pro 4G olduğu söylendi. Bu bilgi tam olarak net bir sonuç vermese de, büyük olasılıkla doğru gibi. Bununla beraber cihazlar ile ilgili Xiaomi tarafından herhangi bir bilgi verilmedi.

Redmi Note 9 Pro 4G ve Öngörülen Özellikleri

Xiaomi’nin alt markası olan Redmi’nin Note 9 Pro 4G modeli, temel modelden farklı olarak 4 GB RAM ve 64 GB depolama kapasitesi ile sunulacak. Bununla beraber telefonun MediaTek Helio G70 işlemci olması da beklenmektedir. Su damlası ekran olarak adlandırılan 6.6 inçlik ekran, Redmi Note 9 Pro 4G’nin en önemli özelliklerinden biri olacak.

Yine aynı model numarasına sahip bir telefonun, son olarak adlandırılan 3C sertifikası ve 33W hızlı şarj teknolojisine sahip olacak. Şuan için yeni yeni ayrıntıları ortaya çıkmaya başlasa da, tabiri caizse dişe dokunur sonuçların elde edilemediği ortadadır. Bu nedenle yeni gelişmeler ilerleyen günlerde ortaya çıkacak. Bu konuda çeşitli sonuçların elde edilmesi için de gelişmelerin Çin sosyal medya sitelerinden sızdırılacağı bekleniyor.

Xiaomi’nin en önemli markalarından olan Redmi, pek çok akıllı telefonu profesyonel anlamda piyasaya sürmeye başladı. Bu nedenle sertifika alınan modeller gelecekte büyük bir patlama yapacak gibi. Henüz diğer model tam olarak bilinmese de, birinin Redmi Note 9 Pro 4G olacağı biliniyor. İlerleyen günlerde modeller ile ilgili yeni gelişmelerin de olması beklenmektedir.