GeekBench’e Göre Redmi 8A Android 10 Güncellemesi Aldı

GeekBench’e Göre Redmi 8A Android 10 Güncellemesi Aldı

Xiaomi Redmi 8A, geçtiğimiz yılın Kasım ayında bir MIUI 11 güncellemesi almıştı ancak bu güncelleme Android 10 tabanlı değildi. Yeni bir özellik kazanmasına rağmen, Android 10 almayan Redmi 8A, tüm bu özellikleri çerçevesinde Android 9 Pie’yi barındırıyordu.

Xiaomi Redmi 8A MIUI 11 güncellemesini aldıktan sonra pek çok özellik kazanmıştı ve bu özellikler çerçevesinde Android 9 Pie sürümünü içeriyordu. GeekBench listesine bakıldığında ise, Xiaomi Redmi 8A’nın Android 10 tabanlı MIUI 11 güncellemesi alabileceğini söyleyebiliriz. Çünkü GeekBench listesinde Redmi 8A’nın Android 10 güncellemeli şeklinde bir gösterimi yayımlandı.

GeekBench listesine bakıldığında, Redmi 8A’nın Android 10’lu bir şekilde gösterildiğini görebiliyoruz. Aynı zamanda son Android 10 tabanlı gösterilen telefon da Redmi 8A. Xiaomi ise bu konuda henüz bir açıklama yapmadı. Zaten listede açıklanmasına karşın, ne zaman bu sürümün telefonlara geleceği konusunda da bir bilgi mevcut değil. Ancak GeekBench listesinde yayımlandığı için, bu sürenin çok da gecikmesi beklenmemektedir.

Xiaomi Redmi 8A ve Özellikleri

6.22 inç boyutunda olan telefon, çözünürlüğü yüksek bir ekran içerdiği için, kullanıcılar tarafından tercih edilmeye devam ediyor. Bununla beraber Redmi 8A’nın HD+ ekran çözünürlüğüne sahip olduğunu da söyleyebiliriz. Üstelik IPS LCD ekran teknolojisini içeren çok önemli bir telefon sınıfında. Batarya kapasitesi konusunda da ön planda olduğu bilinen telefon, pek çok akıllı telefona göre etkin özelliklerini bünyesinde barındırmaktadır. Bu nedenle 5000 mAh batarya kapasitesine sahip telefon, oldukça güçlü bir şarj deneyimi sunuyor. Son dönemde akıllı telefonlar için önemli bir hızlı şarj teknolojisi, Redmi 8A’da da yer almaktadır.

Geçtiğimiz yılda piyasaya sürülen ve beğeni toplayan bu güzide telefon, Xiaomi kullanıcıları tarafından büyük bir beğeni toplamıştı. Zaten telefonun aktif özellikler içermesi, güncellemeler alması ve daha fazlası, tercih potansiyelini de yükseltmektedir. Android 9 Pie tabanlı bir MIUI 11 güncellemesine sahipken, Android 10 tabanlı bir sürüme de kavuşması beklenen telefon, son dönemde oldukça etkin özellikleri bünyesinde barındırmaya başladı. Ancak Android 10 tabanlı güncellemenin ne zaman geleceği konusunda elimizde herhangi bir bilgi mevcut değil.