Yeni Çıkacak Xiaomi Marka Akıllı Telefon Samsung’u Anımsatacak

Yeni Çıkacak Xiaomi Marka Akıllı Telefon Samsung’u Anımsatacak

Xiaomi’nin uzun süredir bahsettiği bir akıllı telefon çok yakında piyasaya sürülecek. Bu telefonun ekranında delik olması ise, Samsung’a benzer yanını ortaya çıkardığı için, bizlere biraz Samsung’u anımsatacak.

Bilindiği üzere Xiaomi Redmi K30’un piyasaya sürülmesinin üzerinden çok fazla zaman geçmedi. Bu kapsamda ön planda çıkan pek çok özelliği bulunan Redmi K30, Xiaomi’nin ilk defa delikli ekrana sahip olan akıllı telefonu. Xiaomi marka telefonun bu kapsamda düşünüldüğünde benzer olduğu Samsung marka akıllı telefon ise, Galaxy S10 Plus. Telefonlar arasındaki benzerliği en çok tetikleyen taraf, iki telefonda da ekran deliğinin tek parça halinde yer almasıdır. Tüm bu bahsedilen değerlerden farklı olarak, Xiaomi Redmi markası, tanıtımını yapıp piyasaya süreceği akıllı telefonda, iki farklı ekran deliğini yan yana getirerek, çift ekran görünümü elde etmeye çalışmıştı.

Elde ettiği çift delikli iki ekran modelli Redmi marka akıllı telefon sonrası Xiaomi, bu sefer de farklı bir tasarım üzerinde çalışıyor. Buna göre Xiaomi’nin hedefindeki akıllı telefon tasarımında, telefonun ekranında tek delik olması bekleniyor. Bu hareket ise daha şimdiden akıllı telefon kullanıcılarını heyecanlandırmış durumda.

Xiaomi’nin Geliştirdiği Delik Ekranlı Telefon, Üst Seviyede Olacak

Bilindiği üzere Xiaomi Redmi K30’da bulunan ekran deliği sağ üst köşede yer almaktaydı. Xiaomi’nin tasarımını gerçekleştirdiği yeni akıllı telefonunda bahsedilen delik ise, sol üst köşede yer alacak. Kullanıcılar ise telefonun özelliklerini merak etseler de, Xiaomi’den bu konuda herhangi bir özellik açıklaması gelmedi.

Xiaomi’nin alt markası olarak bilinen Redmi özelinde çıkarılacak olan bu telefonun bir özelliği şuan için akıllı telefon kullanıcılarını heyecanlandırdı. Bunun üzerine bilinenlere göre amiral gemisi olan bir akıllı telefon çıkarılacağı tahmin edilmektedir. Eğer böyle bir durum gerçekleşirse, akıllı telefon dünyasına Xiaomi’den büyük bir atak gelir.

Amiral gemisi ile Xiaomi markasının bir arada düşünülmesi sonucunda, hızlı şarj özelliği dikkatlerden kaçmayacaktır. Yani bu anlamda düşünüldüğünde Xiaomi Mi 10 serisinin geleceği hiç de sürpriz olmayacak. Daha önce de bildiğiniz üzere ortaya atılan iddialar arasında yer alan 120 Hz ekran yenileme hızı, Xiaomi Mi 10’un en önemli özelliklerinden biri olarak belirtilmişti.