Xiaomi’nin Tekrar Tasarladığı Ortam Ekran Saati, MIUI 11’e Gelecek

neo

Xiaomi'nin Tekrar Tasarladığı Ortam Ekran Saati, MIUI 11'e Gelecek

Xiaomi’nin yeni akıllı telefonlardan ziyade, telefonlara eklenen özellikler ile de dikkat çekmeye başlaması, akıllı telefon kullanıcılarını sevindirmiş durumda. Bu özelliklerden biri olan ortam ekran saati ise, yakında MIUI 11’e eklenecek.

Xiaomi’nin ürün geliştirme müdürü olan ve aynı zamanda MIUI kullanıcı deneyimi ölçme başkanı Jin Fan, Xiaomi’nin ortam ekran saatini yeniden düzenleyip, tasarımını da gerçekleştirdiğini açıkladı. Yapılan açıklamanın akabinde gelen diğer açıklama ise, özelliğinin test döneminde olduğu ve herhangi bir problem yaşanmadığı takdirde ise kararlı sürüme aktarılacağı yönünde. Bu nedenle şuan için büyük merak uyandıran özellik, MIUI 11 kullanıcılarının heyecanlanmasına sebep olmuş durumda.

Bilindiği üzere Xiaomi’nin canlı ekran özelliği, ortam ekranı olarak adlandırılmaktadır. Xiaomi ise bu anlamda özelleştirmede kendini ön planda çıkarması, bazı hususlarda diğer firmalardan farklılaşmasına sebep oldu. Meydana gelen problemde ortak nokta ise analog saat ile ilgili. Analog saatlerin görünümlerinin sıradan olması, bu sorunun büyük olmasına da işaret etmiş oldu. Her ne kadar tasarımın özelleştirilebilir olması, bu sorunun üstesinden gelinmeye elbette yetmeyecek. Bu nedenle çeşitli farklılıklara giden Xiaomi, şuan için harika bir uyum yakalamış durumda. Bu çerçevede metin ile dijital saat uyumu göz önünde bulundurulmuş.

Ortam Ekranının Önemi ve Özellikleri

Xiaomi kullanıcıları, ortam ekranında kendine has metin özelleştirmeleri yapma şansına da sahip olabiliyorlar. Bunun yanında ise kullanılan en önemli özellik, animasyonlar ile ilgili. Çünkü ortam ekranında kullanılan animasyonlar, bildirim göstergesi olarak da kullanılabilme şansını ortaya koymaktadır. Özellik olarak olağanüstü bir öneme sahip olmasa da, MIUI 11 için tasarım açısından dikkat çekici bir yere sahip.

Bu tasarıma ait olan değer, MIUI 11’in hemen hemen tüm bölümlerinde uygulandı. MIUI 10’da da bulunan bir özellik olduğundan dolayı da, şaşılacak bir durum olmadığı ortada. Bu nedenle bazı yeni özellikler kazanarak, MIUI 11’e sunuldu. Bu nedenle şuan için dikkat çekici olan ortam ekran saati özelliği, MIUI 11 için her daim önemli bir yere sahip olacak. Çünkü bahsedilen bu ekran saati özelliği, MIUI 10’da da aynı etkiyi kazanmıştı.