Xiaomi’nin Hamlesi, Genişletilebilir Ekranı İki Katına Çıkardı

Xiaomi'nin Hamlesi, Genişletilebilir Ekranı İki Katına Çıkardı

Xiaomi, tüm dünyada ses getirecek hamleler yapmaya devam ediyor ve bu hamlelerden bir tanesi de, genişletilebilir ekranın iki katına çıkarılması yönünde. Peki, bu şekilde elde edilen faydalar neler olacak?

Uzatılabilir ekranlı telefonun patentini alan Xiaomi, bu şekilde oldukça iyi adımlar atmaya devam ediyor. Son attığı adımlara bakılırsa, bunlar teknoloji severlerin akıllı telefon algısını değiştirebilir. Aynı zamanda Xiaomi’nin bu özelliğe sahip çıkaracağı akıllı telefon için Samsung ve LG patent aldılar. Bu kapsamda ise patent almayan Xiaomi, ürünü en iyi tasarımla piyasaya sürecek. Bununla beraber ürünün patenti 6 Aralık tarihinde WIPO tarafından alınmıştı.

Telefonun, verilen görseldeki gibi uzatılabilir ve katlanabilir bir ekrana sahip olması, Xiaomi severler tarafından tebrik edilesi bir durum. Aynı zamanda telefonun ekranının üç tarafında ince çerçeveler yer alırken, sol taraftaki çerçevesi ise oldukça kalın. Telefonun en önemli tarafı, soldan sağa doğru hareket etmesi. Bu şekilde selfie çekmek için iki adet kamera ortaya çıkıyor. Arka tarafında da iki adet kamera bulunan bu telefon, kameralarının dik olarak hizalanması ile bilinmektedir. Telefonun tahmin edilen özelliklerinin dışında bir de genişletilme özelliği var. Bu konuda henüz herhangi bir bilgi bulunmazken, ileriki günlerde yeni görüntülerin ve bilgilerin ortaya çıkması sürpriz olmayacaktır.

Xiaomi’nin Hamlesi, Genişletilebilir Ekranı İki Katına Çıkardı

Xiaomi’nin Devrimi Olan Genişletilebilir Ekranın Diğer Önemi

Telefon uzatılma işlemi tamamlandıktan sonra tam tamına %100 oranında bir büyüme gösteriyor. 6 İnç’ten 12 İnç’e kadar çıkması beklenen ekran boyutunun dışında, başka bir özellik tahmin edilememektedir. Cepte taşınırken küçülebilen ve dışarı çıkarıldığında ise tablet olabilen bu telefon, akıllı telefon dünyasında bir devrim olacak gibi de görünmektedir.

Xiaomi, bu tür hamlelerine rağmen, katlanabilir telefon ile ilgili henüz bir tanıtım yayımlamadı. Çeşitli duyurular ve bilgiler olmadığı için, henüz net bilgiler de bulunmuş değil. Bunun akabinde ise Huawei, Motorola ve Samsung, katlanabilir özellikteki akıllı telefonlarını piyasaya da sürdüler. Samsung’un katlanabilir akıllı telefonun çıkış tarihi ise 2020 Ocak ayı. Xiaomi’nin bu hamlesi için kesin bir bilgi olmazken, alınan patentlere bakıldığında tanıtımın 2020 yılında yapılması öngörülmektedir.

Exit mobile version