Xiaomi’den 120 Hz Tazeleme Oranlı Ekran

Xiaomi'den 120 Hz Tazeleme Oranlı Ekran

Çağın gereklerine uygun olarak hareket eden Xiaomi, gerçekleştirdiği ataklara bir yenisini daha ekledi. Bu hedefinde ekran tazeleme hızını katbekat yukarı çıkarmak yer alırken, hedefini yeni yıla entegre bir şekilde tüm cihazlara aktarmayı hedefliyor.

Çinli teknoloji devi Xiaomi, ürettiği tasarım harikası ürünlerin yanı sıra, sistemlere entegre olması ile de biliniyor. Bildiğiniz üzere Çin’in 5G teknolojisine geçmesi sonucunda pek çok cihazını da 5G’ye uygun hale getiren Xiaomi, bu hareketi ile teknoloji dünyasından büyük bir beğeni toplamıştı. Buna ek olarak, ekran tazeleme hızında geri kalan akıllı telefonlara, 120 Hz tazeleme hızı entegre ederek, teknoloji dünyasının büyük beğenisini kazandı. Android’den, oyun oynamaya daha müsait telefonlar için 120 Hz’ye kadar ekran yenileme özelliği gelmekle beraber, bu özelliği yavaş yavaş diğer amiral gemisi bulunan telefonlara da entegre edilmeye başlanacağına yönelik haber geldi. Bunun için hedef 2020 olarak biliniyor. Xiaomi’de bundan geri kalmayarak, önemli bir ekran yenileme yani tazeleme adımı attı.

Xiaomi’nin Bu Adımının Önemi Nedir?

Android ile beraber Apple’da bu tarz bir adım atıp, 90 Hz ekran tazeleme özelliğini bazı telefonlara entegre etmişti. Xiaomi de bundan geri kalmayarak, 2020 yılı itibari ile 120 Hz ekran tazeleme özelliğini ön plana çıkaracak. Bu özellik sonrasında, izlenen videolar ve oynana oyunlar, çok daha gerçekçi ve hızlı bir görünüme sahip olacak. Çünkü günümüz telefonlarının en önemli eksikliği, ekran tazeleme derecelerinin düşük olmasıdır. Peki, Xiaomi ile bu nasıl bir hal alacak?

Xiaomi’den 120 Hz Tazeleme Oranlı Ekran

Son yılların gözdesi olan Xiaomi, geleceğin en önemli markalarından biri olacağa benziyor. Özellikle Huawei kendi işletim sistemini kurarsa, bu hareket ile Huawei ve Xiaomi geleceğin markaları açısından zirvede yer alacak. Buna en önemli kanıt ise, her iki markanın da 2020 yılında gerçekleştirmek istedikleri hedeflerdir.