Xiaomi Yılı 5.Sırada Bitirecek

Xiaomi 1

Çinli akıllı telefon üreticileri arasında kıyasıya bir yarış söz konusu. Sürekli yeni bir akıllı telefon üreticisi yeni bir model akıllı telefonu pazara sunuyor. Bu pazarda en etkin olan Çinli firmalar arasında en aktif olan markalar ise Xiaomi, Huawei ve Oppo olarak biliniyor. Açıklanan son rakamlar ise bu üç firma arasında kıyasıya bir rekabet olduğunu gösteriyor. Bu rekabette Xiaomi’nin ise geri planda kalmaya başladığı ortaya çıktı. Öyle ki son veriler akıllı telefon devinin satışlarında düşüş yaşanacağını gösteriyor.

Xiaomi Son Çeyrekte Satış Düşüşü Yaşayacak

Markanın yeni akıllı telefon modelleri bir yana 3.çeyrek için açıklanan son veriler ise Xiaomi’nin 5.sırada yer aldığını gösteriyor. %8.7 pazar payıyla beraber markanın 5.sırada yer aldığını ve Oppo’nun arkasında konumlandığı görülüyor.

İlginizi Çekebilir: Xiaomi, 2019 Yılı 3.çeyrek Satış Verilerini Açıkladı

Akıllı telefon satışlarında genel anlamda bir düşüş yaşanması beklenirken, son çeyrek verilerinde de düşüş ortaya konulacak gibi gözüküyor. Yine aynı raporlara göre Oppo ve Xiaomi markalarının satışı düşecek. Her iki markanın sıralamadaki yeri değişmeyecek ancak Xiaomi’nin satışlarında ve Oppo’nun satışlarında ciddi bir düşüş yaşanacak.

Çinli üreticinin pazardaki payı %0.5 oranında düşüş gösterecek ve %8.2 rakamına düşecek. Bunun yanında Oppo markasında da bir düşüş olacak. Oppo’nun payı ise %9.8 rakamına düşecek. Bu rakam akıllı telefon devlerinden biri olan Oppo’nun 4.sırada yer almaya devam edeceği anlamına geliyor.

Genel satış rakamlarında da önemli bir düşüş olacağını ekleyelim. Üçüncü çeyrekte 375.2 milyon akıllı telefon satışı yapılırken, son çeyrekte ise 368.4 milyon satış rakamına ulaşılacak.

Xiaomi’nin bu konuda nasıl bir önlem alacağı ise merak konusu. En azından akıllı telefon satış stratejisinde bir değişiklik olabileceğini de belirtelim.