Xiaomi Yeni Yılda Android 10’a Dayalı Olacak

Xiaomi Yeni Yılda Android 10'a Dayalı Olacak

2020 yılının gözdesi olacak olan Xiaomi, yeni çıkaracağı ve tanıtımını yapacağı telefonlarda pek çok flaş atılımlara imza atacak. Bunlar arasında ise Android 10 sürümünün, Xiaomi markalı bazı telefonlara entegre edilmesi yer alıyor.

Mi 8’de etkin bir amiral gemi sistemi bulunduğundan dolayı, Xiaomi’nin en önem verdiği tasarımlar arasında yer alıyor. Özellikle bunun için de, MIUI 11 güncellemesini Mi 8’e aktardı. Bu tür bir çalışma, telefonun farklı özelliklere ev sahipliği yapmasına izin vermemekle beraber, Android 10’un da kapılarını açtıracağa benziyor. Bu atılım ile yeni yılda çok ses getirecek Xiaomi, yalnızca Mi serisi için değil, Redmi serisi için de büyük bir atılım yapmış durumda.

Güncelleme ile gelen pek çok farklı özellik olmasının yanında, boyutu ise 2 GB’nin üzerinde olacak. Aynı zamanda güncellemelerde herhangi bir yedekleme yapılmasına gerek duyulmuyordu. Ancak MIUI güncellemesinin dışında gelen Android 10 güncellemesi ile verilerin yedeklenmesi Xiaomi tarafından önerilmektedir.

Android 10 Güncellemesinin Xiaomi Telefonlar Açısından Önemi

Xiaomi Yeni Yılda Android 10’a Dayalı Olacak

Android 10 sürümü, Xiaomi telefonlara uyumlu olmadığından dolayı, tam kapasiteli bir şekilde çalışmayabileceği uzmanlar tarafından belirtiliyor. Bu nedenle güncelleme ile bazı uygulamaların çalışmama riski de mevcut. Bununla beraber, uygulamada yer alan son sürüm tekrar güncellendiği için, uyumsuzluk sorununun ortadan kalkması ise muhtemel. Sizler de bu kapsamda uygulamalarınızı bir sonraki süreçte güncellerseniz, pek çok fayda elde edebilirsiniz.

Xiaomi marka telefonlarda önemli bir seri olan Mi ve Redmi Note serisi, teknoloji tutkunları ve Xiaomi severleri tarafından oldukça tutuldu. Bu nedenle yeni yılda bazı yatırımlara ev sahipliği yapacak olan Xiaomi, oluşabilecek sorunları da ortadan kaldırarak, Android 10 sürümü ile gündeme gelmeye başlayacak. Bu sürüm ile bazı teknik sorunlar meydana gelecek olsa da, bu sorunların üstesinden gelinebilecek yeni güncellemelerin olmayacağı da elbette ki doğru değil. Yeni yılda yeni gelişmeler su götürmez bir gerçek olduğundan dolayı, bu tarz güncellemeler, teknoloji dünyası açısından da önemli haberler olacak. Bakalım Xiaomi markasının önemli serilerinden olan Mi ve Redmi Note serileri, nasıl bir izlenim ile tekrar gün yüzüne çıkacak.

Exit mobile version