Xiaomi, Motorola Razr benzeri kapaklı tasarımı ile katlanabilir bir telefon patenti aldı

Xiaomi’nin, Motorola Razr’a (2019) tasarımına benzer özelliklere sahip, katlanabilir akıllı telefon tasarımı varmış gibi görünüyor. Bu yeni gelişmeyi gösteren online bir patent başvurusu ortaya çıktı. Uygulama, katlanabilir telefonu pop-up kamera kurulumu ile birlikte katlanabilir bir telefon olarak gösteriyor. Geçmişte Xiaomi, katlanabilir akıllı telefonunu taklit etmeye çalıştıysa da, Motorola Razr’ın (2019) geleneksel olarak dikey olarak katlanan yapısının aksine, çift katlamalı bir tasarıma sahip.

Xiaomi, katlanabilir telefonunda pop-up selfie kamera modülü sunacak

Ağustos 2018’de Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü (WIPO) ile yapılan patent başvurusu, Xiaomi’nin kapaklı tasarıma sahip yeni katlanabilir akıllı telefonunu gösteriyor ve bu başvurunun Hollandalı web sitesi LetsGoDigital tarafından, 6 Aralık’ta yetkililer tarafından onay aldığı tespit edilmişti.

Patent dosyasına eklenen çizimlere göre, söz konusu Xiaomi telefonu, kullanıcılara geleneksel flip-phone benzeri bir görünüm vermek ve hissetmek için tamamen ikiye katlanıyor gibi görünüyor. Bildirimleri göstermek için ise telefon katlandıktan sonra ikinci bir ekran bulunmakta. Katlanabilir kısmında ise aynı zamanda bir dizi sensörle birlikte açılan selfie kamera modülünü görebiliyoruz.

Telefon katlandığında küçük bir çentik görünmesi muhtemel gibi. Açıldıktan sonra, mevcut çentik arka kamera modülü olacak.

Xiaomi, katlanabilir telefonu hakkında resmi bir açıklama yapmadı. Bununla birlikte, Mart ayında, Pekin merkezli şirket, katlanabilir akıllı telefonlar pazarına olan ilgisini çift katlama prototipini göstererek ortaya koymuştu. Ağustos ayında, üçlü arka kamera kurulumuna sahip bir Xiaomi katlanabilir telefonu işaret eden bir patent başvurusu da tespit edilmişti. Bu uygulama, açıldığında bir tablet haline gelebilecek bir prototipi gösteriyordu, Samsung Galaxy Fold ve Huawei Mate X’e benzer bir tasarımdı.

Bununla birlikte, Xiaomi’nin Galaxy Fold ve Mate X gibi katlanabilir bir telefon ürettiği iddialarına cevap verip vermeyeceği veya geçen ay tanıtılan ancak henüz piyasaya çıkmamış olan Motorola Razr’a (2019) karşı bir rakip olup olmayacağı hala gizemini koruyor. Şirket somut planlarını gelecek yılın başlarında açıklayabilir. O zamana kadar, Web’de ortaya çıkan bazı yeni ayrıntıları bekleyebilirsiniz.

Exit mobile version