Xiaomi MIUI Çağrı Mesajı Özelliğini Devre Dışı Bıraktı

MIUI çağrı mesajı

MIUI 11 sürümü, geniş bir kullanıcı kitlesi tarafından kullanılmıyor olsa da güncellemeler dağıtılmaya devam ediyor. 2020 yılında desteklenen tüm cihazlarda kullanılması beklenen MIUI 11 arayüz sürümünün nasıl yenilikler getireceğini daha önce paylaşmıştık. Fakat sürüm üzerinde çalışmalar devam ediyor ve yenilikler sunulduğu gibi bazı özellikler de kullanım dışında kalıyor. Kullanım dışı kalan bu özelliklerden birisi de MIUI çağrı mesajı özelliği.

MIUI Çağrı Mesajı Özelliği Devre Dışı Kaldı

Söz konusu özellik, akıllı telefonlar kapsama alanı dışındayken arayan kişinin mesaj bırakmasını sağlıyor. Bu sayede kullanıcılar telefonlarının kapsama alanı dışında kaldığında kimlerden arama geldiğini görebiliyor. Aslında oldukça kullanışlı bir özellik olan MIUI çağrı mesajı özelliğinin devre dışı bırakıldığı açıklandı.

İlginizi Çekebilir: MIUI 12 ile Yeni Bir Karanlık Mod Geliyor

İlk olarak 2018 yılında kullanılan özellik, 1 yılı aşkın bir süredir kullanılıyordu ve açıkçası Xiaomi kullanıcılarından da beğeni toplamıştı. Özellikle Çinli kullanıcılar tarafından çok sık kullanılan özelliğin, artık devre dışı olduğunun açıklanmasıyla beraber bir anda dikkatler tekrar Xiaomi akıllı telefonlarına çevrilmiş oldu.

Firma MIUI çağrı mesajı özelliğini neden kapattıkları konusunda herhangi bir açıklama yapmadı. Daha önce özelliğin kullanım sistemi oldukça basitti. Arayan kişi size ulaşamadığı zaman “Aradığınız kişi şu an müsait değil, lütfen 2’ye basın ve mesaj bırakın” mesajı sunuluyor ve kullanıcıların mesaj sunması sağlanıyordu.

Bu özellik artık hiçbir kullanıcı tarafından kullanılmayacak. Bu özelliğin neden kaldırıldığı ya da özelliğin süre sınırlı olarak mı kaldırıldığı konusunda bir bilgi yok. Sadece belli süre için kullanım dışın kalması durumunda yeni özelliğin yeniden aktif hale getirilebileceğini görebiliriz. Son kararı Xiaomi verecek.