Xiaomi MIUI 11 Mi Music Uygulaması İçin Yeni Özellik

Xiaomi MIUI 11 Mi Music Uygulaması İçin Yeni Özellik

Geçtiğimiz Eylül ayından itibaren MIUI 11’i piyasaya süren Xiaomi, bu çerçevede bazı özellikleri test etmeye başladı. Mi Music uygulaması için gelmesi beklenen özellik, Ekolayzır ile ilgili olacak.

Xiaomi bundan önce stok MIUI 11 başlatıcısı genelinde uygulama çekmecesi için uygulama kısayollarını ve güncellenmiş kategorilerini test etmeye başladı. Bunun akabinde HEIC desteği çerçevesinde kamera uygulamasının da değerlendirmeleri yapıldı. Bahsedilen konudan önce MIUI 11 yapısı, gelişmiş ekran kalibrasyonunun gerekli kontrolleri de yapılmış oldu. Bunların üzerine yapılan değerlendirmeler ve çalışmalar çerçevesinde yeni bir özellik ortaya çıkarıldı. Bu özellik ise Mi Music uygulamasının ekolayzır özelliği.

Geçtiğimiz günlerde MIUI 11 kullanıcısı bir kişi, Mi Music uygulamasında ekolayzır kodunun bulunduğunu fark etti. Ekolayzır ise bazı MIUI 11 katılımcıları tarafından özellikleri etkinleştirilerek manuel olarak kullanıldı. Fotoğraflarda da görüldüğü gibi, Mi Music uygulamasının yeni özelliği ekolayzır, özel müzik uygulaması bünyesindeki ayarlar menüsünden gelişmiş ayarların içerisinde yer alan kulaklık seçeneğine bağlı olarak bulunabilir. Aynı zamanda MIUI 11’in şuan ki güncellemelerinde yer alan ekolayzır ise devre dışı kalmış oldu. Sızıntı seçeneği ise profil tercihinize göre tam olarak ayarlamayı gerçekleştirmenize yardımcı olur.

Xiaomi Mi Music Ekolayzır Özelliği

Bahsedilen yeni ekolayzır pek çok özelliği de kullanıcılara sağlayacak. Bu özellikler arasında da yaş grubuna bağlı olarak ses seviyesinin ayarlanması geliyor. Seçim yapmanız için sizlere sunulan üç adet de grup bulunuyor. Bu gruplar; 30 yaşa kadar, 30 ila 60 yaş arası ve 60 yaş üstü olarak belirlenmiştir. Aynı zamanda kendi ses ayarınızı yapmanız için de özel bir ön ayar seçeneği bulunmaktadır.

Yaş grubunun seçilmesi, ses profillerini ve seviyelerini ayarlamanın yanında, sağ ve sol kulak sesleri için en üst düzey ayrıntılara erişmenize imkân verir. Bunların da ötesinde uygulama, en doğru ses profillerinin seçilmesi için kulaklık türünüzü seçmenize yardımcı olur. Ekolayzır işlevi bundan önce belirli bir süre devre dışı kaldığı için, bir önceki MIUI 11 güncellemelerinde bu özelliğin bahsedilen özellikler ile tekrar kullanılacağını bekliyoruz. Bu sadece bir bekleyişten ibaret olup, net bir süre ise bulunmamaktadır.