Xiaomi MIUI 11.1 ile Gelecek Yenilikler

MIUI 11.1 sürüm

Yeni arayüzü MIUI 11 için dağıtımlarına devam eden Xiaomi, yeni arayüz serisi için güncellemeler üzerinde çalışıyor. Firmanın bu kez sunacağı güncelleme ise ilk büyük güncelleme olacak. MIUI 11.1 sürümü yayınlanacak. Android 10 işletim sistemine dayanan MIUI 11.1 sürüm güncellemesiyle beraber yeni arayüze önemli yeniliklerin geleceğini de belirtelim. Özellikle Android 10 işletim sistemi üzerinden birçok geliştirilmiş özellik sunulacak. Dilerseniz yeni sürümün getireceklerine ve düzenlemelerine daha yakından bakalım.

MIUI 11.1 Yenilikleri

Güncellemenin getireceklerine geçmeden önce bu sürümün başta Çin genelinde yayınlanacağını sonrasında global versiyonun sunulacağını belirtelim.

Ultra Güç Tasarruf Modu

Yeni arayüzün Çin sürümünde zaten mevcut olan ultra güç tasarrufu modu, MIUI 11.1 sürümüyle beraber global olarak da yayınlanacak. Tüm uyumlu cihazlar için sunulacak olan özellik etkinleştirildiği zaman, telefonlar günde yalnızca %5’lik bir şarj tüketimi yapacak. Tabii ki bunun için belli başlı özelliklerin ve kullanımların sınırlanacağını belirtelim. Bir nevi telefonların sadece ana işlevini yerine getirdiği bir moddan söz ediyoruz.

İlginizi Çekebilir: Öğrencilere Özel MIUI 11 Güncellemesi

Odak Modu

Daha önce öğrenciler için özel olarak yayınlanacağı duyurulan odak modunun da yine MIUI 11.1 sürümüyle beraber geldiğini göreceğiz. 20 dakika ile 90 dakika arasında değişen süreler boyunca ayarlama yapmanız mümkün olacak ve bu şekilde telefonunuzda dikkatinizi dağıtacak olan ögelerin önüne geçilecek.

Tıpkı OnePlus akıllı telefonlarında yer alan Zen moduna benzer olan mod sayesinde belirlenen süre içerisinde bir nevi telefondan uzak kalmanız sağlanacak. Sadece acil durum modlarının kullanılması ve kamerayı kullanmanız mümkün olacak.

Uygulama Çekmecesi

Daha önce ortaya çıkan özelliklerden bir başkası olan uygulama çekmecesi özelliği, ana ekrana kolay ulaşılabilir uygulamaları yerleştirmenizi sağlayacak. Bunun dışında uygulama simgelerinin boyutlarını da ayarlayabileceksiniz. Simge boyutlarının değiştirilmesi, uygulama menülerinin düzenlenmesi ve daha birçok ayarlamanın yapılması söz konusu olacak.

İlginizi Çekebilir: MIUI 11 Uygulama Çekmecesi Modu

Her Zaman Açık Ekran Yenilikleri

MIUI 11.1 sürümünün bir diğer yeniliği ise her zaman açık ekran kısmında olacak. Her zaman açık ekran özelliği için yapılacak olan değişiklikle beraber artık bu alana istediğiniz yeni fotoğrafları eklemeniz mümkün olacak. Her zaman açık ekran özelliği için de artık özelleştirmeler yapmanız söz konusu olacak.

Yatma Süresi Özelliği

MIUI 11.1 ile gelecek yeniliklere devam edelim. Bu yeniliklerden birisi de yatma süresi izleme özelliği olacak. Kullanıcıların uykularınız izleyebilecekleri bir yatma süresi özelliği kullanıma girmiş olacak. Uyuya kaldığınız zamanı ve yine uyandığınız zamanı bu özellik üzerinden seçebileceksiniz. Bu şekilde bir nevi uyku takibinin gerçekleştirilmesinin de mümkün olacağı açıklandı.

İlginizi Çekebilir: MIUI 11 Güneş Işığı Modu Ortaya Çıktı

Güneş Işığı Modu

Yeni sürümle beraber akıllı telefonun parlaklık değerine özel bir mod gelecek. Bu mod söz konusu akıllı telefonlara parlaklık değeri için düzenleme getiriyor. Artık otomatik parlaklık modu açık değilken bile, güneş ışığı altında bu mod sayesinde ekran parlaklığı yükseltilecek. Ekranın parlaklık değeri maksimum seviyeye getirilecek ve bu şekilde ekrandaki görüntüleri net bir şekilde görmeniz sağlanacak.

Netleme Modu

Yeni sürümle beraber gelecek olan son yenilik ise netleme modu oldu.Bu modla beraber kameranın çekim kalitesi iyileştirilecek. Özellikle belge taraması için kullanılabilecek olan mod 1:1 ölçekleme sunulmasını sağlayacak.

Desteklenecek Modeller

Güncelleme yenilikleri dışında desteklenecek olan akıllı telefonlardan da söz edelim. Güncellemenin kesin olarak geleceği model şimdilik şu modeller olacak:

Redmi Note 8 Pro modeli için durum net değil. MIUI 11.1 sürüm güncellemesinin detayları bu şekilde. Güncellemenin yine parti parti yayınlanması söz konusu olacak. Her bölge için güncelleme sunulmayacak.