Xiaomi Mijia Tercüman Cihazı ile Tanışın

Xiaomi Mijia

Akıllı telefonları kadar akıllı ürün teknolojilerine de önem veren markalardan biri olan Xiaomi, hayatınızı kolaylaştıracak ürünler sunmaya devam ediyor. Markanın bu yönde ürünlerinden birisi de Xiaomi Mijia tercüman cihazı olacak.

Kısa bir süre önce duyurulan yeni cihaz, tam anlamıyla akıllı tercüman özelliklerine sahip bir seri olarak öne çıkıyor. Özellikle sık sık yurtdışına seyahat eden kullanıcılar için başarılı cihazlardan biri olan Xiaomi Mijia için özelliklere geçelim.

Xiaomi Mijia Tasarımı

Kısa süre önce tanıtımı yapılan serinin tasarım kısmın da akıllı telefonlara benzer bir yapısı olduğunu söyleyebiliriz. Cihaz üzerinde standart bir arayüzüne sahip olan ekran bulunuyor. Ekranın hemen altında ise geniş bir çerçeve ve fiziksel buton bulunuyor. Bunun dışında serinin etrafında tam 6 adet hoparlör bulunuyor. 6 Adet hoparlör hem önden hem de arkadan sesleri algılayabiliyor. Bu şekilde sesli çeviri yapmanın mümkün olduğunu görüyoruz. Algılanan sese göre çeviri yapmak da mümkün oluyor.

Teknik Özellikler

Sesli çeviri yapılmasını sağlayan sistemin, her konumdan sesi algılama gibi bir avantajı da bulunuyor. Bu sayede çeviri için cihazı her seferinde ağzınıza yaklaştırmanıza da gerek kalmıyor. Xiaomi Mijia sadece sesli tercüme özelliği sunmuyor.

İlginizi Çekebilir: Xiaomi 8Hmilan Akıllı Yataklarını Duyurdu

Bunun yanında metinsel çeviri imkanına da yer verilmekte. Cihazın arkasında yer alan tek bir kamera var ve bu tek kamera ile metinlerin fotoğrafını çekmek ve direkt olarak çeviri gerçekleştirmek mümkün. Cihazı çevirisini yapmasını istediğiniz metne tutmanız yeterli oluyor. Bu şekilde istenen dile çeviri gerçekleştirmekte mümkün oluyor. 18 farklı dilin desteklendiği çeviri cihazının ekran kısmında ise 4.1 inç IPS LCD panel sunduğunu görmek mümkün oldu.

Çözünürlük kısmında ise 720 X 1280 piksel değerine yer veriliyor. Akıllı telefonlarda olduğu gibi başarılı bir ekran panelinin sunulduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. RAM kısmında 1 GB RAM bellek miktarına da yer verilen serinin dahili depolama alanı ise 8 GB olarak açıklandı.

WİFİ bağlantısı sunan, Android 8.1 Go işletim sistemi çalıştıran, 3000 mAh değerinde bir de bataryası bulunan Xiaomi Mijia döviz kuru dönüştürme gibi işlevsel özellikleriyle beraber 184 dolar fiyatla satışa sunuldu.

Exit mobile version