Xiaomi Mi Mix 4 Ekran Altı Kamera Sistemi Görüntülendi

Xiaomi Mi Mix 4

Bir süredir ara verilen seriler arasında yer alan Xiaomi Mi Mix akıllı telefon serisi için sevindirici haber geçtiğimiz günlerde gelmişti. Yeni akıllı telefon modellerinin resmi olarak geleceği söylenmiş ve telefonların bazı görselleri sızdırılmıştı. Xiaomi Mi Mix 4 modeli için sızdırılan görsellerde en çok dikkat çeken ise ön kamera tasarımı olmuştu. Öyle ki telefonların ön kamera kısmında farklı bir yapıya sahip olacağı ve bu zamana kadar kullanılmamış bir teknolojinin kullanılacağı bilgisi elde edildi.

Xiaomi Mi Mix 4 Ekran Altı Kamera ile Gelecek

Daha önce sızdırılan patent görsellerinde de Xiaomi Mi Mix 4 akıllı telefonları için geliştirildiği söylenen ekran altı kamera teknolojisi ortaya çıkmıştı. Paylaşılan patent görselleri aktarmıştı. Bu görsellerde de görüldüğü gibi ekran kısmında herhangi bir kamera yok. Yani dışarıdan görüntülenen bir kamera yok. Telefonun ön kamerasını açtığınız zaman ise kamera bölümünün ortaya çıktığı görülüyor.

İlginizi Çekebilir: Xiaomi, Ekran Altı Kamera Teknolojisi Üzerinde Çalışıyor

Patent görsellerine göre söz konusu kameralar ekranın altından da standart bir şekilde çekim yapabiliyor. Şimdi ise bu teknolojiye ait yeni bazı görseller ortaya çıktı. Yine patent görselleri paylaşıldı ancak bu kez bir de video sızdırılmış durumda.

[bs-embed url=”https://youtu.be/ewrcHeQbmJE”]https://youtu.be/ewrcHeQbmJE[/bs-embed]

Sızdırılan videoda, telefonların ön kısımda herhangi bir kamera alanı sunmadığı görülüyor. Bunun yerine ön kamera açıldığı zaman, doğrudan kamera devreye giriyor ancak dediğimiz gibi kullanıcı herhangi bir kamera görmüyor. Xiaomi Mi Mix 4 ile gelecek olan yeni teknolojinin bir eşiği aştığını söylemek lazım.

Yeni telefon bu özellikle gelecek olursa, Apple ve Samsung gibi ciddi rakiplere karşı çok önemli bir adım da atılmış olacak. Telefonun tanıtım tarihinin de hala net olmadığını söylemekte yarar var. Özellikle Redmi K30 modellerine odaklandığımız şu günlerde Xiaomi Mi Mix 4 modeli için herhangi bir tanıtım tarihi ortaya çıkar mı bilemiyoruz.