Xiaomi Mi 9 ve Redmi K20 Pro Kernel Kodları Yayınlandı

Xiaomi Mi 9 ve Redmi K20 Pro

Akıllı telefonlar için çekirdek kodlar olarak bilinen kernel kodlar, zaman zaman akıllı telefon üreticileri tarafından yayınlanıyor. Telefonlar için bu kodların yayınlanmasıyla beraber, geliştiriciler telefonların yapısını daha iyi anlayabiliyor ve o modellere özgü olarak telefon performansını arttırmak adına çekirdek kısmında kendi özelleştirmelerini yapabiliyor.

Bir yandan çekirdek kısmında kendi özelleştirmelerinizi yapabiliyorsunuz bir yandan ise farklı ayar menüleri için düzenlemeler yapabiliyorsunuz. Xiaomi de bu markalardan bir tanesi. Sürekli olarak telefonları için kernel kodlarını yayınlayan firma, bu kez Xiaomi Mi 9 ve Redmi K20 Pro modelleri için beklenen kodları yayınladı.

Xiaomi Mi 9 ve Redmi K20 Pro Android 10 Kernel Kodları Yayında

Xiaomi Mi 9 ve Redmi K20 Pro modelleri için yapılan açıklamada Android 10 tabanlı kernel kodlarının yayınlandığı duyuruldu. Android 10 tabanlı kernel kodlarının yayınlanması önemli çünkü bu şekilde kullanıcıların hem bazı Android 10 özelliklerini telefona göre özelleştirmesi sağlanacak hem de söz konusu akıllı telefon modelleri için ROM geliştirmek mümkün olacak.

İlginizi Çekebilir: Xiaomi Mi 9T Pro Kamera Puanları Açıklandı

Özellikle Android 10 üzerinden ROM geliştirmek Xiaomi Mi 9 ve Redmi K20 Pro modellerine istenen birçok yeni özelliğin kazandırılmasını sağlayabiliyor. Xiaomi bu konuda işleri biraz daha geliştiricilere bırakıyor.

İki telefon için de aynı olduğu açıklanan kernel kodları üzerinden nasıl geliştirmeler yapılacağı bilinmez ama kodların şu an için GitHub platformunda da görüntülendiğini ekleyelim. Bundan sonraki aşamada her iki akıllı telefon modeli için de yeni yazılımlar ve ROM sürümleri görmek mümkün olacak.