Xiaomi Mi 8 İçin Android 10 Müjdesi. Peki, Güncelleme Ne Zaman Gelecek?

Xiaomi Mi 8 İçin Android 10 Müjdesi. Peki, Güncelleme Ne Zaman Gelecek?

Uzun süredir Android 9 altyapısını kullanarak Xiaomi Mi 8 severlerinin beğenisini kazanan Xiaomi, bu sefer de Android 10 altyapısı ile MIUI 11 güncellemesi getirdi. Peki, bu güncelleme ne zaman gelecek?

Gelecek olan MIUI güncellemesi ile yalnızca yeni özellikler gelmekle kalmayacak, aynı zamanda Android 10’da gelecek. MIUI V11.0.5.0.QEACNXM olarak gelecek MIUI güncellemesi, boyutu itibari ile 2 GB’ın üzerinde olacak. MIUI 11 güncellemesi yalnızca tek başına gelmediği gibi Android sürümü ile geleceği için, güncelleme yapacak olan kullanıcıların, yükleme yapmadan önce veri yedeklemesi yapmaları öneriliyor. Aynı zamanda güncelleme yapıldığında bazı telefon uygulamalarının Android 10 ile uyumlu çalışamayabileceği de bildiriliyor. Bunun yanında, uygulamanın son sürümü bu sorunu ortadan kaldıracağı düşünüldüğü için, mevcut uygulamaları daha sonra güncellemeniz önerilir.

Yukarıdaki tüm gelişmelere aynı çerçevede bakıldığında, akıllardaki soru ise; Android 10’a dayalı MIUI 11 güncellemesi ne zaman gelecek? Olarak dikkat çekmektedir. 2020’nin ilk çeyreğinde gelmesi beklenen güncelleme ile Android 10 tabanlı bir MIUI 11 güncellemesi oluşacak. Xiaomi Mi 8 ve Xiaomi Redmi 7 ve Redmi 7 Pro bu 3 aylık süreçte güncelleme alacaklar. Bunun yanında Xiaomi Redmi 8 ve Redmi 8 Pro kesin olmamakla birlikte, bu güncellemeye aday olarak gösteriliyor.

Yeni MIUI 11 güncellemesi ile gelen “Her zaman açık ekran” (AOD) özelliği ile beraber, yenilenmiş arayüz, Xiaomi Mi 8 severlerin dikkatini şimdiden çekti. Bildiğiniz üzere bir ay önce gelen Xiaomi Android güncellemesi sektörde dengeleri değiştirdikten sonra, bunun akabinde bir de MIUI 11 güncellemesi gündeme geldi. Özelleştirme ve kişiselleştirme açısından son derece önemli olan bu güncelleme, “her zaman açık ekran” özelliğini genişletecek. Bu özellik kapsamında ise yeni bildirim ışık ve sesleri, kullanıcılara farklı deneyimler de yaşatacak.

Xiaomi MIUI 11 Güncellemesinin Merak Edilen Özellikleri

Xiaomi Mi 8 İçin Android 10 Müjdesi. Peki, Güncelleme Ne Zaman Gelecek?

Xiaomi’nin pek çok telefonuna gelen MIUI 11 güncellemesi, Android güncellemesi sonrasında büyük ses getirdi. Çünkü güncelleme ile telefonun tasarımsal veya arayüz açısından pek çok özelliği ön plana çıkacak. Peki, nedir bu yeni özellikler?

Android 9 Pie güncellemesi uzun bir süre önce Xiaomi Mi 8’e gelmişti. Bu güncellemeler sonrasında beklenen MIUI 11 güncellemesi ise dengeleri değiştirecek gibi. Bunun yanında acil durum SOS güncellemesi de gelecek olan Xiaomi Mi 8, bu şekilde acil durumlarda güncel konumları da belirlenen kişilere gönderebilecek.