Xiaomi Mi 8 Lite Android 10’a dayanan sürpriz bir MIUI 11 beta güncellemesi alıyor!

Xiaomi sürekli olarak MIUI 11 akıllı telefonlarını güncellemeleri için zorluyordu. Çok fazla sayıda Xiaomi telefonu, Mi Mix 3, Mi 8, Mi 9 gibi amiral gemisi modellerinden Mi 9 SE, Redmi Note 8 Pro, Not 7, Not 6 Pro, Not 5 bütçe segmenti bile Redmi 4, Redmi 5, 6 / 6A olarak bırakılmadı ve birçoğu OTA güncellemelerini aldı. MIUI 11, sistem genelinde Karanlık mod da dahil olmak üzere birçok ilginç özellik sunsa da, güncellemenin çoğu en son Android 10’u değil Android 9’u temel alıyordu.

Sürpriz bir şaşırtmacayla, Xiaomi, MIUI 11 beta güncellemesini Mi 8 Lite’ye zorladı ve bu güncelleme Android 10’u temel alıyor.

Mi 8 Lite, eski bir akıllı telefon olarak kabul edilebilirdi ancak Eylül 2018’de üretildi ve Android 8.1 Oreo tabanlı MIUI 10 çalıştıran bir telefon. Telefon yakında bu yıl Şubat ayında Android 9’da kullanılan MIUI 10.2’ye yükseltildi. Bu yeni güncelleme Çin Beta ROM’u için yapıldı ve Piunikaweb tarafından tespit edildi. Bununla birlikte bu durum, Xiaomi’nin, Android 10 tabanlı MIUI 11 sürümlerini telefona getirmek için büyük olasılıkla çalıştığının bir göstergesi, ancak Global Stable şubesini etkileyip etkilemeyeceğini söyleyemeyiz. Güncelleme dosyasını indirmek için bir bağlantı bile var, ancak Çin’in Beta sürümünde olduğundan, Google Play Store kullanım dışı durumda.