Xiaomi Mi 10 ve Mi 10 Pro İçin Çeşitli Spesifikasyonlar Ortaya Atıldı

Xiaomi Mi 10 ve Mi 10 Pro İçin Çeşitli Spesifikasyonlar Ortaya Atıldı

Xiaomi’nin en önemli akıllı telefonları olması beklenen Xiaomi Mi 10 ve Mi 10 Pro, çeşitli spesifikasyonlar ile gündeme gelmeye başladı. Bazı teknoloji siteleri tarafından ortaya atılan bu tür bilgiler, henüz kesinlik kazanmış değil.

Xiaomi’nin amiral gemileri olan Xiaomi Mi 10 ve Mi 10 Pro, Qualcomm Snapdragon 865 işlemcisine sahipler. Bu işlemci çerçevesinde, 5G teknolojisini destekleyen iki önemli akıllı telefon olarak dikkat çekiyor. Aynı zamanda kesinleşmiş bilgiler birkaç ay içerisinde onaylanacak olsa da, bu süreye kadar bazı özellikler internette sızdırılmaya devam ediyor. Buna göre Çinli bir teknoloji bloğu, bahsedilen sızıntılar ile ilgili Mi 10 ve Mi 10 Pro için ekran boyutu, kamera ve hızlı şarj özellikleri, batarya kapasitesi ve belleği ile ilgili çeşitli iddialar ortaya koydu.

Yukarıdaki sızıntıların dışında çeşitli iddialar ile gündeme gelen bir başka blog ise, Mi 10 ve Mi 10 Pro için özellik ile fiyat karşılaştırması yaptı. Ancak belirlenen fiyatlar ve özellikler tamamen doğru olmamakla beraber, bu sızıntılar tahmin edilmektedir. Bu nedenle kesin bir sonuç olduğunu düşünmek yanlış olur.

Xiaomi Mi 10 ve Mi 10 Pro Fiyatı – Özellikleri

Kaynak, Mi 10’un OLED ekrana sahip olacağını ve bu çerçevede ekran yenileme hızının 90 Hz olacağını tahmin ediyor. Bunun yanında telefonun arka tarafında 4 adet kamerası olmakla beraber, bu kameraların çözünürlükleri oldukça yüksek olacak. 30x olarak tahmin edilen bir zum özelliği de mevcut. 4500 mAh batarya kapasitesine ek olarak 40W hızlı kablolu şarj özelliği bulunuyor ve buna ek olarak cihaz tamamen 5G teknolojisine uyumlu. Şuan için herhangi bir satışı olmayan telefonun, uluslararası pazara sunulması ile beraber 573 Dolarlık bir fiyat etiketine sahip olması bekleniyor.

Bu bilgileri veren kaynak, Mi 10 Pro ile ilgili çok daha az özellikten bahsetmiş. Ekran türü veya boyutu ile ilgili herhangi bir bilgi ne yazık ki mevcut değil. Kamera seçenekleri açısından 4 adet kamera barındıracak olan Mi 10 Pro’nun kameralarının çözünürlükleri de oldukça yüksek olması bekleniyor. 4500 mAh batarya kapasitesine sahip olacağı düşünülen Mi 10 Pro, 66W hızlı kablolu şarj özelliğine de sahip olacak. Aynı zamanda telefonun 128 GB’lık sürümünün uluslararası pazarda 544 Dolar, 256 GB’lık sürümünün 587 Dolar ve diğer sürümü olan 512 GB’ın ise 644 Dolar olması bekleniyor.

Tüm bunlara ek olarak cihazların Android 10 tabanlı MIUI 11 sürümüne uygun olarak kutudan çıkacağı bilinmektedir.

Exit mobile version