Xiaomi Mi 10 İşlemcisi Belli Oldu

Xiaomi Mi 10

Akıllı telefonlar için sunulan en iddialı işlemci serisi olan Snapdragon işlemcileri için beklenen tanıtım yapıldı. Yeni seri işlemciler için tanıtıma çıkan Qualcomm, önümüzdeki senenin amiral gemisi işlemci modeli olan Snapdragon 865 serisini duyurdu. Yenilenmiş olan iddialı işlemci modellerinin ilk olarak hangi akıllı telefonlarda yer alacağına ilişkin de bilgiler ortaya çıkmaya başladı.

Son olarak Snapdragon 765G modelinin Redmi K30 serisi akıllı telefonlarda kullanılacağı duyurulmuştu. Şimdi ise Snapdragon 865 modeli işlemcilerin Xiaomi Mi 10 akıllı telefonlarında kullanılacağı açıklandı.

Xiaomi Mi 10 İşlemcileri ile İddialı Olacak

Yeni akıllı telefon modellerinde Snapdragon 865 serisi işlemcilerinin kullanılacağı resmi olarak açıklanmış oldu. Xiaomi Mi 10 akıllı telefonlarının amiral gemisi modeller olacağını da doğrulayan açıklama sonrasında bir nevi yeni akıllı telefon modeli de doğrulanmış oldu.

İlginizi Çekebilir: Snapdragon 765G Kullanan İlk Telefon Redmi K30 Olacak

Xiaomi Mi 10 akıllı telefonlarının beklendiği gibi amiral gemisi modeller olacağı da kanıtlanmış oldu. Fakat serinin tüm modellerinin 5G destekli olup olmayacağını bilemiyoruz. Öyle ki Snapdragon 865 işlemcileri dahili bir modem bulundurmuyor. Bunun yerine işlemcilerde X55 harici modemlerinin kullanıldığı açıklandı. Bu da yeni serinin 5G destekli olup olmayacağı konusunda soru işaretlerini ortaya çıkarıyor.

5G adıyla farklı bir modelin duyurulması söz konusu olabilir ya da tüm Xiaomi Mi 10 modellerinde 5G desteğinin sunulacağı X55 modemlerine yer verilebilir. Bunlar için net bilgiler ortaya çıkmış değil. Yeni akıllı telefonların 2020 yılının başında tanıtılacağını düşünecek olursak, soruların cevaplarını 2020 ilk çeyreğinde almış olacağız.