Xiaomi Marka Ürün Satışlarda Bir Numara

Xiaomi Marka Ürün Satışlarda Bir Numara

Giyilebilir teknoloji alanında da önemli adımlar atan Xiaomi, gelişimini yalnızca akıllı telefon piyasasında sürdürmüyor. Bunun yanında pek çok teknolojik ürün tasarımı ve üretimini gerçekleştiren teknoloji devi Xiaomi, yeni ürünü ile satış patlaması yapmış durumda. Hem de popüler olmadığı bir üründe.

Akıllı telefon pazarında kendini göstermesi ile bilinen ve dikkatleri üzerine çekmeye devam eden Xiaomi, ilginç bir şekilde televizyon satışlarında patlama yapmış durumda. Bunun ilginç olmasının en önemli sebebi, televizyon piyasasındaki hacminin yüksek olmamasıdır. Çünkü bu alanda kendini kanıtlamış ve televizyon denice akla gelen pek çok marka var. Xiaomi ise bu tür markaların pek çoğundan sıyrılarak, televizyon satışlarında bir numaraya oturmuş durumda.

Şirketin, tasarımı ve özellikleri üst seviyede olarak ürettiği televizyon, Xiaomi’nin ülkesi olan Çin’de satışlarda bir numaraya oturmuş durumda. Zaten bildiğiniz üzere bu tür konularda profesyonel olan Xiaomi, ülkesinde tutan ürünlerde, uluslararası pazarda da büyük ölçekte başarılı oluyor. Bunun yanında, ilk olarak 11 Kasım 2019’da piyasaya sürülen Xiaomi TV, yalnızca 10 dakika 36 saniye gibi kısa bir süre içerisinde 200 binin üzerinde bir satış rakamına ulaştı. Xiaomi’nin toplamda bulunan TV satış hacmi ise şuan için televizyon pazarında büyük değişikliklere sebep olmuş durumda.

 Xiaomi’nin Televizyon Evrimi

2010’lu yıllarında başında pazara açılan Xiaomi, bildiğiniz üzere pek çok ürün grubuna ait ürünlerin üretimini profesyonel bir şekilde gerçekleştirmektedir. Bu tür ürünler televizyon, giyilebilir teknoloji elektrikli süpürge ve akıllı telefon gibi sıralanmakla beraber, bunun dışında pek çok ürünün üretimini de aktif olarak gerçekleştirilmektedir. İlk olarak 2013 yılında televizyon üretimine başlayan Xiaomi ise, aradan geçen zamanlarda yeni model televizyonları piyasaya sürmeye devam etti. Bunun üzerine ise Xiaomi, AVC China isimli bir şirket tarafından aktarılan verileri açıkladı. Bu verilere göre 2019 yılı içerisinde Xiaomi marka televizyon satışının 4 milyonun üzerine çıktığı aktarıldı.

Xiaomi TV ile daha 1 aydır patlama yapan Xiaomi, yalnızca 10 dakikalık bir süre içerisinde 200 binin üzerinde satış yapmıştı. Bu satış hacmi aynı hızda sürdüğü takdirde ve internet üzerinden satışın da gerçekleştirilmeye başlanması ile satış rakamının 10 milyona ulaşması bekleniyor.