Xiaomi Kullanıcıları İçin Google’dan Kötü Haber

Xiaomi Kullanıcıları İçin Google'dan Kötü Haber

Google’ın gerçekleştirdiği güncellemeler, artık tüm akıllı telefonları ilgilendirdiği için, güncellemelerden yoksun telefonlar pek çok problem ile karşı karşıya kalabiliyor. Bu kapsamda düşünüldüğünde ise yeni gelen bir Google kararı ile ilk etkilenen akıllı telefon markası Xiaomi oldu.

Google, arama motorları arasında lider olması sebebi ile gerçekleştirdiği yenilikler ve güncellemeler ile kullanıcılarını etkilemeye devam etmektedir. Bu kapsamda bakacak olursak, Google’ın Ses Kaydedici uygulaması, Xiaomi akıllı telefon kullanıcılarını üzmüş durumda.

Google’ın açıkladığı verilere göre resmi olarak Google Pixel 4, Pixel 3a, Pixel 3 ve Pixel 2 modelleri genelinde güncellemesi yapılan ses yazılımları, Google’a dâhil olmayan akıllı telefon modellerinde de çalıştırılma olanağını sunuyor. Yani yalnızca Google destekli bir akıllı telefon olmasına gerek yok. Pek çok akıllı telefon bu güncellemeden faydalanabiliyor. Google arama motorunun bu cihazlara resmi anlamda bir destek vermesi, kullanılabilirliği kesinlikle engelleyen bir durum değil.

Google Ses Kaydedicisinin Önemi ve Xiaomi Akıllı Telefonları İlgilendirmemesi

Gazeteciler veya eğitimciler için önemli bir yere sahip olan ses kaydedicisi yazılım, sesli olarak kurulan ve okunaklı bir şekilde söylenen İngilizce cümleleri detaylandırmak ve algılama konusunda oldukça iyi olması ile dikkat çekmektedir. İngilizce dışında daha pek çok dili de anlayabilen bu uygulama, henüz diğer dilleri anlamada İngilizcede olduğu kadar maalesef ki iyi değil.

Tüm bunlara karşın da, algıladığı kelimeleri ve cümleleri yazıya döken Google Ses Kaydedici uygulaması, bunların yanında ses kaydetme noktasında pek de iyi sonuçlar verdiği söylenemez. Google’ın bunun üzerine gerçekleştirdiği çalışmalar neticesinde yeniliklerin yolda olduğu belirtilirken, aynı zamanda Google’dan kullanıcılarına sabırlı olmalarına yönelik olarak bir telkin geldi.

Google’ın Ses Kaydedicisi uygulamasından pek çok akıllı telefon markası başarılı bir şekilde yararlanabiliyor, ancak Xiaomi marka akıllı telefonların bu uygulamadan yararlanmaları mümkün değil. Çünkü Google bunun için gerekli olan izinleri vermedi ve Xiaomi marka akıllı telefonları dikkate almadı. Bu çerçevede MIUI 10 ile MIUI 11 tabanlı Xiaomi akıllı telefonlar, Google’ın sunduğu bahsedilen fırsattan yararlanamıyorlar. İleriki günlerde bu yönde yeni gelişmelerin olup olmayacağı konusunda ise henüz kesinleşmiş bir bilgi de mevcut değil.