Xiaomi Kızaklı Kameralı Katlanabilir Telefonla Geliyor

Xiaomi

Xiaomi, akıllı telefonları için tasarım değişikliklerini seven markalardan bir tanesi. Markanın yeni akıllı telefonlarında açılır kapanır kameraya ve ekran altı kamera sistemleri gibi tasarıma etki edecek teknolojiler üzerinde çalışan markanın, son olarak yeni bir akıllı telefon modeli için patent görselleri ortaya çıktı. Ortaya çıkan patent görsellerine göre bu kez iddialı bir katlanabilir akıllı telefon modeli geliyor.

Sadece katlanabilir yapısı değil, bunun yanında kızaklı kamerasıyla da dikkat çeken serinin detayları da oldukça ilgi toplayacak cinsten. Tamamen ortadan katlanan bir akıllı telefon modeli olacağı net bir şekilde görülen akıllı telefon, arka kısımda mini dokunmatik bir ekran ve 3 kamera sunacak.

Xiaomi Katlanabilir Modelle Geliyor

Patent görsellerine baktığımız zaman ön kısımda ise tamamen çerçevesi bir akıllı telefon sunuluyor. Tamamen çerçevesiz olan akıllı telefon tasarımının sağlanması adına ön kısımda kızaklı bir kamera sistemine yer veriliyor.

İlginizi Çekebilir: Redmi Router AC2100 Özellikleri Açıkladı

Katlanabilir yapı kısmında ise tamamen ortadan katlanan bir akıllı telefonun sunulması söz konusu olacak. Orta kısımda geniş bir menteşe bölümü bulunacak ve bu menteşe alanı sayesinde telefon doğrudan katlanabilen bir model olacak.

LED ekranın bunun için nasıl teknoloji sunacağı konusunda ise kesin detaylar ortaya çıkmış değil. Muhtemelen özel bir OLED ekran kullanılacak ve bu ekranın da esnek olması sağlanacak. Xiaomi katlanabilir akıllı telefon modelinin bu özelliklerinin 2020 yılında kesinlik kazanması bekleniyor.

Yani şu an için sadece patent görselleri ortaya çıkmış olsa da telefonların kısa süre sonra tanıtımının yapılması da söz konusu olabilir. Bunlar için marka tarafından yapılan açıklamaları takip etmek gerekecek.