Xiaomi Redmi K20’ye Android 10 ile MIUI 11 Güncellemesi Geldi

Xiaomi Redmi K20'ye Android 10 ile MIUI 11 Güncellemesi Geldi

Xiaomi akıllı telefon üreticisi, Kasım ayından itibaren istikrarlı MIUI 11’i geri çevirmeye başlamıştı. Bunun üzerine, Android 9’a dayanan güncelleme, Çin’den gelen bir açıklayıcı rapor ile farklı anlama büründü. Bu güncelleme, içerisinde Android 10’u barındırıyor.

Çin’in sunduğu rapora göre, Redmi K20 akıllı telefonlara sunulan aktif ve yeni bir güncellemenin, aynı zamanda Xiaomi 10’un telefon kullanıcısı genelinde arabirim için ana hedefi fark ederek, Android 10’u piyasaya sürdüğünü belirtti. Yeni güncellemenin güncelleme kodu ve boyutu belli olurken, bu güncellemenin ise büyük bir ses getireceği ortada. Genel çerçevede 2.3 GB boyutunda olan bu güncelleme, Redmi K20’ler için sınıf atlatacak. Güvenliğe has güncelleme akabinde; üst düzey konum düzenleme, gizlilik ayarlarının yapılabilmesi, QR kodu ve WİFİ paylaşımı benzeri Android 10 özelliklerini getirmektedir.

Sistem genelinde yer alan karanlık mod, MIUI 11’in tasarım düzenlemesi ile bir araya getirilmiş durumda. Xiaomi Redmi K20, bahsedilen Android 10 tabanlı MIUI 11 güncellemesini Çin’de almaya başladı. Google hizmetlerinin tamamen entegre edildiğinde ise, güncelleme küresel anlamda yönlendirilmeye başlayacak.

Güncellemenin Getirecekleri ve Redmi K20’nin Önemi

Android 10 tabanlı MIUI 11 güncellemesine Xiaomi Redmi K20’de eklendikten sonra, güncellemenin neler getireceği merak konusu oldu. Bu güncellemenin şuana kadar bazı telefonlara gelmesi, K20’nin Xiaomi açısından önemini de ortaya koyuyor. Çünkü Redmi K20, Xiaomi markalı akıllı telefonlar arasında önemli bir yere sahip ve bu çerçevede büyük bir hedef kitlesi de mevcut.

Güncellemenin uluslararası boyuta geliş tarihi ile ilgili herhangi bir bilgi bulunmazken, gelişin ancak Google hizmetlerine uyarlı bir güncelleme olduktan sonra gerçekleşeceği belirtiliyor. Bu nedenle güncelleme Redmi K20 akıllı telefon sahipleri için önemli bir yere sahip olurken, gelişmeler ise yakından takip ediliyor.

Bahsedilen Android 10 tabanlı MIUI güncellemesi, telefonlarda otomatik güncelleme kapalı durumda ise gelemez. Bu nedenle otomatik güncellemenizin kapalı olduğunu düşünüyorsanız, kontrol etmeden güncelleme yapamayacağınızı bilmelisiniz. Bu nedenle güncelleme açısından herhangi bir sıkıntı yaşamamak, güncellemeyi takip etmek zorunda kalmamak için, otomatik güncellemeyi açarak daha rahat bekleyiş içerisine girebilirsiniz.

Exit mobile version