Xiaomi Aldığı Patent İle Konuşuluyor

Xiaomi Aldığı Patent İle Konuşuluyor

Xiaomi akıllı telefon üreticisi, son dönemde aldığı patent ile konuşulmaya devam ediyor. Devrim yaratacak olan bu patent, akıllı telefon piyasasında Xiaomi’nin etkisini artıracağa benziyor.

Genişletilme özelliğine sahip bir telefonun patentini alan Xiaomi, bunun akabinde ilginç ve etkin bir patent başvurusunda daha bulundu. Şuan için elinde bulunan bu patent ile muhteşem bir ekran imkânı sunacak olan Xiaomi, telefonun tamamen ekrandan oluşacağını belirtiyor. Henüz hangi telefon olduğuna dair net bir bilgi ortaya çıkmasa da, bu telefonun Mi Mix 4 olacağı düşünülüyor. “Ekran Yapısı ve Elektronik Ekipman” olarak adlandırılan patent ile ekranın alt kısmına gizlenmiş olan bir kameranın olacağı da bilinmektedir. Bu nedenle her yerde konuşulmaya başlanan bu patent alımı, akıllı telefon pazarının dengesini değiştirecek.

Xiaomi’nin Tamamı Ekranlı Telefonu

Xiaomi Aldığı Patent İle Konuşuluyor

Alınan patente göre telefon “surround ekran” içerdiği için, telefonun önü, arkası, yan tarafları tamamen ekranla kaplı olacak. Aynı zamanda bu ekranlar hem geniş, hem de birbirinden ayrı bir şekilde yönetilebilecek. Herhangi bir çerçevesi bulunmayan bu telefon şık bir tasarıma sahip olmakla beraber, dikkatli bir kullanımı da gerektirecek. Telefonun merkez hoparlörü ve USB bağlantısı altta yer alırken, mikrofon kısmı ise üstte bulunacak. Telefonun bir diğer önemli özelliği ise, ekranında herhangi bir tuş olmamasıdır. SIM kart yeri bile olmadığı için, telefon eSIM ile yönetilecek. Peki, ilginç bir patente sahip olan bu telefon, başka hangi özellikleri içerisinde barındırıyor?

Patentin alınması sonrasında çıkış tarihi belli olmayan telefon, belki yakın zamanda çıkarılamayabilir de. Bu nedenle her türlü gelişmeye Xiaomi severlerin açık olması gerekmektedir.

Exit mobile version