Snapdragon 765G Kullanan İlk Telefon Redmi K30 Olacak

Snapdragon 765G

Qualcomm, kısa süre önce yeni işlemci modellerinin duyurusunu gerçekleştirdi. Bir yandan yeni işlemcilerini duyuran marka, bir yandan ise bu işlemcilerin kullanılacağı akıllı telefonları açıkladı. Markanın yaptığı açıklamaya göre Snapdragon 765G işlemcilerini ilk kullanan akıllı telefon modeli ise Redmi K30 modeli olacak.

Zaten iddialı bir seri olarak gelmesi beklenen Redmi K30 akıllı telefonlarının, teknik kısımda beklendiği kadar başarılı bir seri olduğunu görmek mümkün olacak. Sadece işlemcilerden yola çıkacak olursak yeni serinin 5G destekli olduğunu göreceğiz. Bu model direkt olarak Redmi K30 5G olarak duyurulacak. 4G destekli ikinci bir modelde sunulacak.

Snapdragon 765G Nasıl Artılar Sunacak?

İddialı işlemcilerin içerisinde 5.nesil yapay zeka motoruna yer veriliyor. Oyunculara özel bazı düzenlemeler sunulacak olan 765G serisinin, entegre bir 5G modem kullandığını göreceğiz. İçerisinde Snapdragon X52 modemlerine yer verecek olan işlemciler 3.7 Gbps indirme hızı sunacak ve 5G teknolojisinin artılarını öne çıkaracak.

İlginizi Çekebilir:  Redmi K30 için Yeni Görseller Yayınlandı

Oyuna özel olarak yenilemeler getirecek olan işlemcilerin yeni yapay zeka bölümü sayesinde işlem performansını da maksimuma çıkardığını görmek mümkün olacak. 4K video çekim desteğine sahip olan serinin Redmi K30 akıllı telefonlarını amiral gemisi sınıfına taşıdığını görmek mümkün olacak.

Fakat burada önemli bir detaydan daha söz edelim. Yeni işlemci modelleri 5G destekli akıllı telefonda kullanılacak. 4G LTE desteği bulunan versiyonda ise farklı bir işlemci bulunacak. Yine Pro modelde de MediaTek D1000 5G işlemcilerinin sunulması beklentisi var. Bu işlemcilerin ne kadar farklı bir performans sunacağını ise zaman gösterecek. Snapdragon 765G işlemcilerinin ne kadar artı sunduğunu ve diğer özellikleri 10 Aralık tarihinde öğreneceğiz.