Redmi Router AC2100 Özellikleri Açıkladı

Redmi Router AC2100

Merakla beklenen Redmi etkinliğinin son ürünü Redmi Router AC2100 oldu. Akıllı ev hoparlörü, yeni bir bilgisayar modeli, yeni bir akıllı telefon modeli tanıtımı gerçekleştiren markanın son ürünü ise Redmi Router AC2100 serisi oldu.

Doğrudan Redmi adının kullanılmış olduğu ilk Router olarak yayınlanan yeni Router cihazının tam 6 dış antene sahip olması da serinin bir hayli öne çıkmasını sağladı. Yani her ne kadar markanın bu alanda ilk ürünü sunulmuş olsa da iddialı bir ürünler karşı karşıya olduğumuzu da eklemek gerekiyor.

Redmi Router AC2100 Neler Sunuyor?

Redmi adına tanıtılan ilk router modeli olan seride belirttiğimiz gibi 6 ayrı anten bulunuyor. 6 kanallı bir sinyal yükselticisine sahip olan cihazın, çift çekirdekli bir işlemci sunduğunu da görmekteyiz. Çift çekirdek sunan serinin 4 iş parçacığına sahip olduğunu da ekleyelim. 800 MHz hızında çalışan işlemcinin dışında 128 MB RAM miktarına da yer verildiği açıklandı.

İlginizi Çekebilir: Redmi AI Speaker Play Duyurusu Yapıldı

2,4 GHz ile 5 GHz bağlantılarını destekleyen Redmi Router AC2100, bunun yanında önemli bir artı olan 4X4 MIMO ayrıcalığına da sahip. En yüksek bağlantı hızı olarak ise 2.033 Mbps seviyesine ulaşılabildiğini söylemek lazım.

Tüm ayarlamaları Xiaomi tarafından sunulan Redmi Router AC2100, MiWiFi uygulaması üzerinden de yazılımsal olarak ayarlanabiliyor. Trafik gözetleme özelliğini de yine bu yazılım üzerinden kullanabildiğiniz serinin şimdilik satışları ise sadece Çin genelinde yapılacak.

12 Aralık’ta satışa sunulacak olan Redmi Router AC2100 modelinin fiyatı ise 169 yuan olarak açıklandı. Bu rakamın TL cinsine çevrilmesi durumunda ise 140 TL gibi bir rakam karşımıza çıkıyor. Tabii ki vergiler bu rakama dahil edilmiş değil.