Xiaomi Redmi K20 ve K20 Pro İçin İlginç Bir Güncelleme

Redmi K20 ve K20 Pro İçin İlginç Bir Güncelleme

2019 yılının başlarından itibaren Xiaomi tarafından pazara hitap edilen Redmi K20 ve K20 Pro, Amazon Prime için HD çözünürlüklü olarak yayımlanamadı. Xiaomi bu sorunu ortadan kaldırmak için çalışmalarını sürdürmekle beraber, hatanın Amazon’dan kaynaklandığını düşünüyor.

Xiaomi’nin en önemli akıllı telefonlarından olan Redmi K20 ve K20 Pro, Amazon Prime ile Netflix gibi hizmetlerde, HD DRM kapasiteli içerik akışına sahip olması gerekiyor. Yani buradan hareketle, K20 ve K20 Pro Xiaomi cihazlarının Widevine L1 sertifikasına sahip oldukları anlaşılmaktadır. Widevine L1 sertifikasına sahip cihaz olmalarına karşın, Haziran ayından itibaren pazara sürülmesine rağmen, Amazon Prime’ın hizmeti Standart Çözünürlükte kaldı. Xiaomi bu konuyu geçtiğimiz Ekim ayında ele alacağını açıklamıştı ancak konu ile ilgili herhangi bir güncelleme yapmayacağını da belirtmişti.

HD çözünürlükte içerik sağlayıcı olan Widevine L1 sertifikası Redmi K20 ve K20 Pro’da bulunmasına karşın, Amazon Prime ve Netflix içerikleri ancak SD çözünürlükte izlenebiliyor. Bu nedenle uzun aylardan itibaren eksik bir şekilde kullanılan akıllı telefonlar, yeni güncelleme ile bu olumsuzluktan artık tamamen kurtulacak. Amazon Prime tutkunları için önemli bir güncelleme olmasıyla beraber, artık tüm içerikler Full HD formatı ile izlenebilecek.

Redmi K20 ve K20 Pro İçerik Güncellemesi

Redmi K20 ve K20 Pro İçin İlginç Bir Güncelleme

Amazon Prime’ın FHD içeriklerinden faydalanmak ve yüksek çözünürlükte içerikleri izlemek için yapmanız gereken bazı adımlar var. Bu adımları izleyerek, gerekli olan güncellemeyi yerine getirebilirsiniz. Bu adımlar ise aşağıda sıralanmıştır:

Yüksek Çözünürlük özelliği aktif olduğu için, internet hızınızın en iyi seviyede olması gerekir. Bunun yanında bir de önyükleyici özelliğinin kilitli olmasına gerekli değeri göstermeniz gerekmektedir. Çünkü bu tür hususlara dikkat etmeden FHD içerik izlemek pek mümkün olmaz. İçerik başlatılırken biraz gecikme olabileceğini de unutmamanız gerekir.