Giyilebilir Teknoloji Pazarına Xiaomi Etkisi

Giyilebilir Teknoloji Pazarına Xiaomi Etkisi

Xiaomi’nin gelişen ürün yelpazesi, giyilebilir teknoloji alanında açılmasına sebep oldu. Bu nedenle günümüzde artık Xiaomi’nin yeri her geçen gün artmaya devam edecek. Giyilebilir teknoloji pazarına Xiaomi etkisi ise artarak sürecek gibi görünüyor.

Huawei ile beraber, Çinli elektronik cihaz üreticileri arasında zirvede yer alan Xiaomi, her geçen gün daha fazla popüler olmaya başladı. Bu nedenle etki eden hususlara bakılırsa, giyilebilir teknoloji bu etki unsurları arasında zirvede. Çünkü bu tür ürünlerin insan yaşamını kolaylaştırması, bununla beraber, fiyat-performans arasındaki bağıntıyı kuvvetlendirmesi, talep edilme oranını da artırıyor. Bu anlamda hareket edilirse, istatistiklere göre giyilebilir teknoloji pazarı bu yılın üçüncü yarısında %65’lik bir büyüme gösterdi. Büyümenin bu denli yüksek olması, yeni yıldaki hedeflerin sayısını da şimdiden çoğalttı.

Xiaomi’nin Giyilebilir Teknoloji Pazarındaki Yeri

Giyilebilir teknoloji pazarına Xiaomi etkisi son yıllarda iyiden iyiye konuşulmaya başlandı. Özellikle bileklik konusunda patlayan satışlar, daha etkin ürünlerin oluşmasını sağlamakla beraber, Xiaomi’nin bu yöndeki trendlerini de tepeye çıkardı. Bunu kanıtlar nitelikte olan istatistiğe göre de, 45.5 milyon adet bileklik satışı, yalnızca Xiaomi’nin. Rakiplerine nazaran çok daha büyük sonuçlar elde eden Xiaomi, pazardaki yerini gelecekte daha da kuvvetlendirecek. Çünkü Huawei ile beraber, sektöre yön gösterecek bir firma gibi görünüyor. Peki, Xiaomi’nin bu yöndeki özellikleri nelerdir?

Giyilebilir Teknoloji Pazarına Xiaomi Etkisi

Kar payı açısından Apple’ın gerisinde kalan Xiaomi, pazar payı açısından ise Apple’ın oldukça üstünde. Bu fark ise %12’lere kadar yükselmektedir. Avrupa ve Orta Doğu başta olmak üzere pek çok bölgede bilinirliğini artıran Xiaomi, uzmanlar tarafından geleceğin lider teknolojisi olarak gösteriliyor. Giyilebilir teknoloji pazarına Xiaomi etkisi gözetilirse, bu hususta pek çok değerlendirme yapılabilir. Bu nedenle Xiaomi’nin rekabetteki etkisi üst seviyede olacağa benziyor.

Exit mobile version