1000 TL Altı En İyi Xiaomi Telefonlar

1000 TL altı en iyi Xiaomi telefonlar

Xiaom akıllı telefonlar, hem başarılı özellikleri hem de piyasaya göre biraz daha uygun fiyatlarıyla öne çıkmaya başladı. Diğer markaların aksine Xiaomi akıllı telefonlarında daha düşük bütçeye akıllı telefonlar bulmanız da mümkün oluyor. Bu yazımızda da düşük bütçeli akıllı telefonlara yer vereceğiz. Dilerseniz sözü daha fazla uzatmayalım ve 1000 TL altı en iyi Xiaomi akıllı telefon modellerine geçelim.

 1000 TL Altı En İyi Xiaomi Akıllı Telefonlar ve Özellikleri

Listede yer alan modellerin eski ve yeni olarak ayırt edilmediğini belirtelim. Yeni ve eski modelleri bir arada sunmayı tercih ettik. İlk modelimizle başlayalım.

Xiaomi Redmi 8A

Yenilenmiş uygun fiyatlı bir seri olan Xiaomi Redmi 8A akıllı telefon modellerinin tasarım kısmında diğerlerinden ayrılan şık bir model olduğu görüyoruz. Telefonun özellikleri de fiyatına göre oldukça uygun.

Tasarım

Su damlası çentik alanına sahip olan Xiaomi Redmi 8A akıllı telefon, alt kısımda geniş bir çerçeve alanı sunuyor. Bu kısımda Redmi yazısının yer aldığını görüyoruz. Bunun dışında yanlardan ve geri kalan üst kısımdan çerçevesiz bir akıllı telefonla karşı karşıya olduğumuzu söyleyebiliriz. Telefon arka kısımda da tek bir kamera içeriyor. Tek kamera altında da flaş ışığının yer aldığı telefonda başka bir tasarım artısı söz konusu değil.

Ölçüleri: 156.48 mm X 75.41 mm X 9.4 mm

Ağırlık: 188 gram

Malzeme: Plastik

Renkler: Kırmızı, Mavi, Siyah

Ekran Özellikleri

Telefon ekran kısmında 6.22 inçlik bir panel sunuyor. IPS LCD panelin kullanıldığı ekranın çözünürlük değeri ise 720 X 1520 piksel olarak açıklandı. Bu değerle beraber sunulan piksel yoğunluğu kısmında ise 270 PPi elde ediliyor.

Biraz daha başarılı bir piksel yoğunluğu elde edilmiş. En azından fiyata göre. Ekran kısmında belki de en öne çıkacak olan özellik ise Gorilla Glass 5 camlarının kullanılıyor olması. Geçen sene amiral gemisi akıllı telefonlarında kullanılan ekran koruması Xiaomi Redmi 8A akıllı telefonlarında da var. Ekran gövde %81.07 olarak belirlenmiş durumda.

Teknik Özellikler

Uygun fiyatlı Xiaomi telefonları arasında yer alan Xiaomi Redmi 8A modelinin içerisinde yer alan işlemciler Snapdragon 439 serisi. 8 çekirdekli işlemci 1.95 GHz saat hızı sunuyor. Grafik birimi olarak da Adreno 505 serisine yer verildiği akıllı telefonun RAM kısmında ise 2 GB RAM miktarı bulunmakta. LPDDR3 RAM teknolojisine sahip olan telefon için 3 GB RAM seçeneğinin bulunduğu alternatif bir model de var. Depolama alanı ise sabit olarak 32 GB. Hem 2 hem de 3 GB RAM kullanan cihazda 32 GB depolama alanı görüyorsunuz.

Pil Kapasitesi: 5000 mAh

Hızlı Şarj: 18W

AnTuTu Puanı: 84600

Kamera

Arka kısımda tek bir kamera bulunduran Xiaomi Redmi 8A, 12 MP değerinde tek kameradan güç alıyor ve bu kameranın diyafram açıklık değeri de f/1.8. Çekim kısmında kameranın 1080p yani Full HD çekim yapabildiğini ekleyelim.

İlginizi Çekebilir: BİM Uygun Fiyata Xiaomi Redmi Go Satacak

Ön kısma geçildiği zaman ise telefonun 8 MP değerinde tek bir ön kamerası öne çıkıyor. Yine ön kamera kısmında da Full HD çekim kalitesi mevcut. Ön kameranın diyafram açıklık değeri ise f/2.0 olarak açıklandı.

Fiyat

850 TL – 900 TL

Xiaomi Redmi 7A

1000 TL altı en iyi Xiaomi telefonlar içerisinde dikkat çeken modellerden bir diğeri de Redmi 7A akıllı telefonu. Nispeten daha eski bir tasarımla gelen telefonun, fiyatına göre özellikleri de başarılı.

Tasarım

Tasarım kısmında Redmi 7A geniş çerçevelerle bizi karşılıyor. Telefon hem üst kısımda hem de alt kısımda geniş çerçeve alanlarına yer veriyor. Üst kısımda kamera alanının bulunduğu çerçevede alt kısımda ise Redmi yazısı yine kendini gösteriyor. Fakat bu kez biraz daha geniş bir yazı var.

Arka kısımda ise yine tek arka kameranın öne çıktığını görmekteyiz. Telefonun bu kez kamerası köşeye konumlandırılmış bir şekilde geliyor. 8A modelinde ise ortaya konumlandırılmıştı.

Ölçüler: 146.3 mm X 70.41 mm X 9.55 mm

Ağırlık: 165 gram

Renkler: Mavi ve Siyah

Malzeme: Plastik

Ekran

Ekran özellikleri kısmında, telefonun ekranının diğer serilere oranla çok daha düşük olduğu görülmekte. 5.45 inçlik bir panelin kullanıldığı telefon, 720 X 1440 piksel çözünürlük değeri var. Ekran boyutuna göre çözünürlük değerinin yüksek olması piksel yoğunluğunun ise 295 PPi seviyesine çıkmasını sağlamakta. Ekran gövde oranı ise %74.41 olarak belirlenmiş durumda. Panel kısmında da yine IPS LCD tercihi yapılmış.

Teknik Özellikleri

Bu modelin Xiaomi Redmi 8A akıllı telefonuyla karşılaştırmamızın en önemli nedeni işlemciler. İşlemci kısmında Snapdragon 439 serisine yer verilmekte. 8 çekirdekli işlemcilerin kullanıldığı işlemci 1.95 GHz hız değerine sahip. Grafik birimi kısmında ise Adreno 505 serisine yer verildiğini de belirtelim.  RAM kısmında yine 2 GB ve 3 GB RAM bellek miktarına yer verilmekte. Depolama alanı ise 16 GB ile 32 GB arasında değişiklik gösteriyor.

Pil Kapasitesi: 4000 mAh

Hızlı Şarj: 5V/2A Şarj Desteği

AnTuTu Puanı: 758000

Kamera

Arka kısımda tek arka kamera sunulmakta. 12 MP değerinde tek bir arka kamera var ve bu kameranın diyafram açıklık değeri f/2.2. 1080p çözünürlükte çekim yapabilen akıllı telefon, ön kısımda ise 5 MP değerinde tek bir kameraya yer vermekte. Ön kısımda ise 5 MP değerinde f/2.2 tek bir kamera var ve ön kamerada yine Full HD çekim yapmakta.

Fiyat

750 TL – 850 TL

Xiaomi Redmi Go

Biraz daha uygun fiyatlı, temel fonksiyonları yerine getiren bir telefon arıyorsanız Xiaomi Redmi Go tam size göre bir model.  Fiyatı sayesinde 1000 TL altı en iyi Xiaomi telefonlar listesinde yer verdiğimiz modelin özelliklerine geçelim.

Tasarım

Şık bir tasarıma sahip olan akıllı telefon, ön kısımda kalın çerçevelerle dikkat çekiyor. Üst kısımda kameraların ve hoparlörlerin bulunduğu kameraların dışında alt kısımda da geniş bir çerçeve bölümü var. Yanlarda nispeten daha ince çerçeveler kullanılıyor.

Ölçüler: 140.4 mm X 70.1 mm X 8.35 mm

Ağırlık: 137 gram

Renkler: Mavi ve Siyah

Malzeme: Plastik

İlginizi Çekebilir: Xiaomi Redmi 6A İncelemesi

Ekran

Ekran özellikleri kısmında ise 5 inçlik bir panel boyu sunulmuş durumda. 720 X 1280 piksel çözünürlük değeri bulunan telefonun 296 PPi piksel yoğunluğuna sahip olduğunu da ekleyelim. Panel kısmında IPS LCD ekrana yer verilmiş olduğunu görüyoruz ancak ekran gövde oranı %70.03 gibi oldukça düşük bir değerde.

Teknik Özellikler

Telefonun içerisinde Snapdragon 425 serisi işlemciler var. 4 çekirdekli işlemci 1.4 GHz hız değeri sunuyor. Diğer iki modele göre işlemci performansı daha düşük. Grafik birimi kısmında ise Adreno 308 grafik birimine yer veriliyor ve RAM kısmında ise 1 GB RAM bellek sunuluyor. Fakat bu telefonun Android Go işletim sistemi desteği de var. Depolama alanı ise 8 GB.

Pil Kapasitesi: 3000 mAh

Hızlı Şarj Desteği: Yok

Kamera

Arka kısımda tek bir kamera kullanan Telefonda 8 MP değerinde f/2.0 diyafram açıklığı bulunan kamera 1080p çözünürlüklü çekim yapabiliyor. 5 MP değerinde ön kamerası bulunan telefonun diyafram açıklık değeri f/2.2 olarak açıklandı. Yine ön kamera kısmında da Full HD çözünürlük ile çekim yapılabiliyor.

Fiyat

600 TL – 650 TL

Xiaomi Redmi 7

1000 TL altı en iyi Xiaomi telefonlar listemizde bira daha iyi bir telefona yere vererek listemizi bitirelim.

Tasarım

Su damlası çentik alanının kullanıldığı telefon, alt kısımda ince çerçevesinin dışında neredeyse tamamen çerçevesiz bir akıllı telefon sunuluyor. Arka kısımda ise bu modelde çift kamera var. Üst üste sıralı olan kameraların hemen altında bir de flaş ışığı bulunmakta.

Ölçüler: 158.73 mm X 75.58 mm X 8.47 mm

Ağırlık: 180 gram

Renkler: Kırmızı, Mavi ve Siyah

Malzeme: Plastik Cam görünümlü ve metal görünümlü

Ekran

Ekran kısmında da daha başarılı bir telefon var. IPS LCD panele yer verilen akıllı telefon 720 X 1520 piksel çözünürlüğü ile dikkat çekiyor. 269 PPi piksel yoğunluk değeri bulunan telefonun %81.04 ekran gövde oranı var. Koruma kısmında ise yine Gorilla Glass 5 camlarına yer verildiğini belirtelim.

Teknik Özellikler

Orta segment işlemcilerin kullanıldığı akıllı telefon Snapdragon 632 serisi işlemcilerle geliyor ve 8 çekirdek işlemci 1.8 GHz hız değeriyle öne çıkıyor. Grafik birimi kısmında da Adreno 506 serisine yer verilen akıllı telefonun 2 ,3,4 GB RAM seçenekleri var. Depolama alanı da RAM seçimine göre 16,32,64 GB olarak sunulmuş.

Pil Kapasitesi: 4000 mAh

Hızlı Şarj: 5V/2A hızlı şarj

AnTuTu Puanı: 102.800 puan

Kamera

Arka kısımda 12 MP f/2.2 diyafram açıklığı bulunan kamera Full HD çekim yapıyor. Arka kısımda 2 MP değerinde bir de ikinci kamera var. Ön kısımda ise 8 MP değerinde tek bir kamera bulunmakta. Ön kamera Full HD çekim yapabilmekte.

Fiyat

899 TL – 1100 TL

1000 TL altı en iyi Xiaomi telefonlar için listemiz bu şekilde. Bu modellerin dışında biraz daha yüksek bir fiyat aralığına tercih edebileceğiniz daha iyi Xiaomi telefonları da yok değil.