Yenilenmiş Sanal Asistan Xiao Ai 3.0

Xiao Ai 3.0

Xiaomi sanal asistan konusunda kendi tercihlerini öne çıkarmaya başladı. Google’ın sanal asistanına rakip olarak sunduğu Xiao Ai ile öne geçmeye çalışan marka, son olarak Xiao Ai 3.0 sürümü için duyuru gerçekleştirdi. Yeni sürümle beraber sesli asistanın nasıl bir değişiklikle geleceğini de firmanın CEO’su açıkladı. Xiao Ai 3.0 sürümüyle beraber gelen yeniliklere ve düzenlemelere geçelim.

Xiao Ai 3.0 Neler Sunuyor?

Yeni sürümün ilk yeniliği doğal yapıya sahip sürekli diyalog özelliği oldu. Bu özellik daha önce sorulan soruları ve bu sorulara verilen cevapları takip edecek olan bir sistem göreceğiz. Böylece sanal asistan sorularla beraber bir nevi sürekli devam eden eğitim alacak. Bu şekilde sanal asistanın daha mantıklı ve daha doğru cevaplar verdiğini görmek mümkün olacak.

İlginizi Çekebilir: Xiaomi, 2019 Yılı 3.çeyrek Satış Verilerini Açıkladı

Bunun dışında sanal asistana bir de yeni ses eklendiği açıklandı. Bu kez sanal asistana eklenen ses ise erkek sesi oldu. Hem yeni bir öğrenme sistemine geçen hem de yeni sesler ile güncellenen sanal asistanın, verileri de açıklandı.

[bs-embed url=”https://youtu.be/6iiiYI08dX4″]https://youtu.be/6iiiYI08dX4[/bs-embed]

Verilere göre ilk defa Mi Mix 2s modelinde gördüğümüz Xiao Ai sanal asistanı, 50 milyon kullanıcı tarafından kullanılıyor. Şimdilik sadece Çin genelinde sunulan sanal asistan, asistanın dil desteğinin de geliştirilmesi ve diğer bölgeler için de güncellemelerin sunulması bekleniyor. Bunlar için yeni güncellemeleri beklemek gerekecek. Şimdilik Xiao Ai 3.0 sürümünün ise sadece Mi 9 Pro 5G ve Mi 9 modellerinde kullanılacağını da ekleyelim.

Xiao Ai 3.0 sürümünden sonra sanal asistanın, dil desteğinin ne derece genişletileceğini de göreceğiz. Bunun için markanın yeni açıklamalarını beklemek gerekiyor. Özellikle diğer akıllı telefonlar için sanal asistan desteğinin sunulması bekleniyor.