Xiaomi’nin 2019 Yılında Kullandığı Yeni Teknolojiler

Xiaomi

Xiaomi, bu senenin atak yapan firmaları arasında yer alıyor. Markanın yeni akıllı telefonları beklenenin çok daha üzerinde ilgi görmeyi başardı. Sarmal ekran teknolojisine sahip olan Xiaomi Alpha akıllı telefonları, 108 MP değerinde arka kameraya sahip olan Mi CC9 Pro modelleri derken marka 2019 yılında kullandığı fark yaratan teknolojilerini de açıkladı. Açıklamalarda yer alan teknolojiler bir hayli ses getirecek ve 2020 senesine de damga vuracak cinsten teknolojiler.

2019 Yılında Xiaomi Tarafından Sunulan En Önemli Teknolojiler

Markanın CEO’su Lei Jun tarafından yapılan açıklamalarla beraber bu senenin en çok ilgi gören teknolojileri açıklandı. Söz konusu teknolojiler içerisinde ilk sırayı MIUI 11 içerisinde yer alan deprem uyarı sistemi aldı. 20 Eylül tarihinde MIUI 11 sürümünün yayınlanmasıyla beraber gündeme gelen yeni teknoloji, şimdilik belli bir bölgede kullanılıyor.

İlginizi Çekebilir: Xiaomi 5G Akıllı Telefonları için Yeni Fabrika Kurdu

Çin’in en yüksek deprem riski bulunan bölgelerinden biri olan Sichuan eyaletinde kullanılabilir olan deprem uyarı sistemi için Care-life Institute ile beraber çalışıldığı açıklandı. Depremi birkaç saniye ile önceden tespit edebilecek olan sistemin, kısa süre içerisinde tüm Çin genelinde kullanılması bekleniyor.

İstenildiği durumda diğer akıllı telefon firmalarıyla da paylaşılabileceği açıklanan teknolojinin dışında dikkat çeken bir başka teknoloji ise laminasyon teknolojisi oldu. Xiaomi Alpha akıllı telefonlarında  kullanılan yeni teknolojiyle beraber kavisli ekranlarda kullanılacak olan özel bir arayüze yer verildi.

Dikkat çeken tüm bu teknolojiler için geliştirmelerine devam eden markanın, bu sene içerisinde tüm teknolojilerini geliştirmesi bekleniyor. Yeni bir sanal asistan ve yapay zeka ile tüm teknolojilerini ortaya çıkaracak olan markanın, yaptığı geliştirmeleri aktarmaya devam edeceğiz.