Xiaomi, Yeni Akıllı Telefonlarında 120 Hz Ekran Sunacak

120 Hz Ekran

Xiaomi, son dönemin en popüler olan markalarından biri olmayı başardı. Marka geçtiğimiz günlerde de amiral gemisi serilerini aratmayacak yeni bir akıllı telefon modelini tanıtmıştı. Bu tanıtımın hemen arkasından gözler bu kez yeni amiral gemisi akıllı telefon modeline çevrildi. XDA forumunda ortaya çıkan bazı bilgiler ise yeni amiral gemisi Xiaomi akıllı telefonlarında 120 Hz ekran bulunacağını gösteriyor. Zaten bu yönde bir beklenti vardı ancak son paylaşımlarla beraber bu beklentilerin de güçlendiğini gördük.

120 Hz Ekran için Kanıtlar Ortaya Çıktı

XDA forum üzerinden bir geliştirici tarafından yapılan paylaşım, 120 Hz ekran yenileme hızının MIUI 11 yeni beta sürümünün içerisinde görüntülendiğini gösteriyor. Beta sürümünde ekran ayarı için yeni bir kod sunulduğu görülüyor.

Üstelik kullanıcıların pil tasarrufu için ekran yenileme hızlarını değiştirebileceğini de gösteren beta, net bir şekilde 120 Hz yenileme hızını doğrulamakta. Beta sürümünde ortaya çıkan özelliğin sadece iki değer arasında geçiş yapmayı desteklediği de görülüyor.

İlk değer 60 Hz olarak gözükürken, ikinci değer ise 120 Hz olarak gözüküyor. Beta sürümünde yer alan özelliğin standart olarak 60 Hz yenilemeye izin verdiği görülüyor. Bunun yanında 120 Hz yenileme hızına geçiş yapılmak istendiği zaman ise mevcut cihazın bunu desteklemediği belirtiliyor. Donanım kısıtlamaları nedeniyle 120 Hz değerine çıkılmıyor.

İlginizi Çekebilir: Xiaomi Mi Note 10 Ekranları için Açıklama Geldi

Bu da Xiaomi’nin yeni amiral gemisi akıllı telefon modelinde sunulacak olan yenileme hızının 120 Hz olacağına işaret etmekte. Apple, Samsung, Google gibi firmalara karşı, rakip olabilmek adına böyle bir teknolojiye yer vereceği düşünülen Xiaomi’nin, 120 Hz ekran ile ne kadar tercih edilecek bir telefon sunacağı merak konusu.