Xiaomi Nano Akvaryumu Tanıtıldı

Xiaomi Nano Akvaryum

Xiaomi, son yıllarda çok farklı kategorilerde ürünler sunmaya başladı. Markanın akıllı telefonlarında da farklı bir yapı sunulduğunu görmek mümkün oluyor ancak çok daha benzersiz ürünlere yer verildiğini de eklemek gerekiyor. Bu serilerden birisi de Xiaomi Nano Akvaryum oldu.

Evlere ve ofislere özel olarak sunulan yeni seri, hem portatif bir yapı da hem de markanın akıllı ürün sınıfları arasında yer alıyor. Akıllı akvaryumun, öne çıkan birçok özelliği var ama tabii ki ilk olarak tasarımın dikkat çektiğini söylemek gerekiyor. Hemen yeni serinin özelliklerinden ve tasarımından daha detaylı olarak söz edelim.

Xiaomi Nano Akvaryum Tasarımı Nasıl?

Mini boyutlara sahip olan akvaryum, 360 derece cam kullanıyor. Geniş bir silindir şeklinde tasarıma sahip olan seri, hem üst hem de alt kısımda çerçeve alanları sunuyor. Cam destekleyen bu çerçeve alanlarının tamamen beyaz olması, tasarımı destekleyen bir bölüm olarak gösterilebilir. Akvaryumun dikkat çeken bir başka noktası ise üst kısımda yer alan çiçek bölümü.

Bu çiçek bölümünü de akvaryuma dahil eden Xiaomi, tıpkı balıklara uygun bir ortam sunduğu gibi çiçeklere de uygun bir ortam sunuyor. Tasarımı sistemsel olarak destekleyen markanın çiçek için ekstra olarak kapağı tamamen açmanıza da gerek kalmıyor. Bunun için özel bir derecelendirme sistemi var ve kapağı belli bir denge ile açabiliyorsunuz.

Xiaomi Nano Akvaryum Özellikleri

Akıllı bir akvaryum olan Xiaomi Nano Akvaryum, balığı beslemek adına bahsettiğimiz sistemden yararlanıyor. Dört aşamalı filtrele sistemini kullanan akvaryum, nitrat gibi atıkları kendi kendine temizleyebiliyor.

Orta kısımda yer alan sensörlere sahip olan filtre bu şekilde kolayca tüm akvaryumun temizlenmesini sağlıyor. Zaten boyutlarının küçük olması, serinin çok fazla su almaması anlamına geliyor. İçerisinde yer alan 4 kademeli filtrenin de bu suyu temizlemesi zor olmuyor. Böylece sık sık su değiştirmenize de gerek kalmıyor.

Ek yapmanız gereken filtrenin düzenli olarak kontrol edilmesini sağlamak. Düzenli olarak filtrenin kontrol edilmesi yeterli oluyor. Ayrıca yine tek tuşla akvaryumun havalandırma deliği için ayarlamalar yapabiliyorsunuz. Bu şekilde suyun oksijen dengesinin oluşturulması da sağlanıyor.

Özellikler kısmında dikkat çeken bir başka bölüm ise üst kısımda yer alan çiçek. Üst kısımda yer alan çiçeğin beslenmesi için Xiaomi Nano Akvaryum kendi başına hareket ediyor ve su buharı ile çiçeğin kökten beslenmesini sağlıyor. Yani hem balıklar için hem de çiçek için beslenme sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilebiliyor.

Tüm bu özellikleri ve şirin yapısıyla beraber başlı başına bir ekosistem olarak gösterebileceğimiz Xiaomi Nano Akvaryum için fiyat açıklaması yapıldı. Serinin fiyatının 43 dolar olduğu açıklandı. Bu modelin Avrupa’da satışa çıkıp çıkmayacağı konusunda ise herhangi bir bilgi bulunmuyor. Eğer Avrupa’da satışa çıkacak olursa, bu model ülkemizde de satışa çıkacaktır.