Xiaomi Mi Watch Tanıtıma Çıktı

Xiaomi Mi Watch

Xiaomi Mi Watch akıllı saatleri için tanıtımın ne zaman yapılacağı merakla bekleniyordu. Saatin özelliklerine ilişkin bazı detaylar paylaşılmıştı ancak saatin resmi olarak tanıtımı yapılmamıştı. Şimdi ise beklenen haber geldi ve Xiaomi Mi Watch akıllı saat modeli için tanıtımın yapıldığı duyuruldu. Yeni amiral gemisi akıllı telefon modeliyle beraber tanıtılan akıllı saat, özellikleriyle şimdiden konuşulmaya başlandı demek yanlış olmayacaktır. Dilerseniz saatin detaylarından da söz edelim.

Xiaomi Mi Watch Tasarımı

Akıllı saatin tasarımından söz ederek başlamak gerekecek. Kalın bir gövdeye sahip olan saatin, dikdörtgen tasarımıyla geldiğini görüyoruz. Ön kısımda tamamen kavisli bir ekran kullanılmış durumda. Ön kısımda kullanılan kavisli ekran sayesinde çerçevesiz bir akıllı saat modeliyle karşı karşıya kaldık. Herhangi bir çerçeve alanı yok. Direkt olarak saatin ekran yüzü var.

Arka kısımda ise kalp ritim ölçer için sensörlerin bulunduğunu görüyoruz. Yine yanlarda dijital tuşların bulunduğunu ve Apple’ın dijital Crown tuşuna benzer bir kontrol butonunun yer aldığını da ekleyelim. Tasarım kısmında söz edeceğimiz özellikler bunlar. Bunların dışında ekran ve teknik özelliklerden de söz etmek gerekiyor.

Xiaomi Mi Watch Tüm Teknik Özellikler

Ekran kısmında AMOLED panelin kullanıldığını görüyoruz. Geniş AMOLED panel, 1.78 inçlik ekran sunulmasını sağlamakta. 410 X 410 piksel çözünürlük değeri bulunan ekranın, piksel yoğunluk değeri ise 326 PPi gibi oldukça iddialı olan bir değer. Açıkçası bu değerle beraber söz konusu akıllı saatlerin çok net görüntü sunabildiklerini görüyoruz.

Başarılı serinin ekranla beraber sunulan kasa boyutu ise 44 mm olarak açıklandı. Tek bir versiyon var ve 44 mm kasa sabit değer.Teknik kısımda işlemcilere geçtiğimiz zaman, daha önce sızıntılarda sıkça yer alan Snapdragon Wear 3100 serisinin kullanıldığını görüyoruz. 1.2 GHz hız değerine sahip olan 4 çekirdekli işlemciler ARM Cortex A7 çekirdeklerini kullanılıyor. Grafik birimi kısmında da yine akıllı saatler için çok iyi olan serilerden birisi Adreno 304 sunulmakta.

Bunun dışında saatin MIUI Fır Watch arayüzü ile geleceği açıklandı. MIUI tabanlı işletim sistemi kullanan Xiaomi Mi Watch, tanıtılmadan önce ortaya çıkan sızıntılarda da bunun sinyalini vermişti. Yeni akıllı saat modelinin bataryası kısmında ise 570 mAh değerinde bir bataryaya yer verildiğini bu değerle beraber 36 saatlik kullanım imkanı sunulduğunu ekleyelim.

WİFİ desteği, Bluetooth desteği, NFC desteği gibi artı özellikleri bulunan saatin, gelişmiş aktivite takip sistemi de bulunuyor. Bunun yanında saatin gelişmiş kalp ritim izleme sistemi var.

Tüm bu özellikleri ve daha birçok artı yönüyle beraber Xiaomi Mi Watch akıllı saat modelinin 11 Kasım’da Çin’de satışa çıkacağını ekleyelim. Başlangıç fiyatı ise 185 dolar olarak açıklandı. Paslanmaz çelik kullanılan versiyonun ise 285 dolar olduğu belirtildi.