Xiaomi Mi TV 5 Tanıtıldı – Fiyat ve Özellikler

Xiaomi Mi TV 5

Yeni akıllı telefon ve akıllı saat modelleri için tanıtım yapan Xiaomi, bu serilerinin hemen arkasından yeni akıllı televizyon modelleri için duyurusunu gerçekleştirdi. Markanın yeni akıllı televizyon modeli ise Xiaomi Mi TV 5 olarak isimlendirildi. Hem Pro hem de normal versiyonu satılan yeni akıllı televizyonun tasarımı ve özelliklerinden söz edelim.

Xiaomi Mi TV 5 Tasarımı

Neredeyse tamamen çerçevesiz bir tasarımın kullanıldığı akıllı televizyonda, geniş bir panel alanının dikkat çektiğini söylemek gerekiyor. Oldukça geniş bir panelin kullanıldığı akıllı televizyon serisinin eski modele göre %47.1 oranında daha dar bir alan sunduğunu söylemek gerekiyor. Ekran boyutu olarak ise 55 inç, 65 inç ve 75 inç olmak üzere 3 farklı seçenek sunuluyor.

Teknik Özellikler

Yeni akıllı TV modellerinin teknik özelliklerine geçtiğimiz zaman ise 12 nm üretim sürecinden geçen işlemcileri görüyoruz. Amologic T972 işlemcilerinin kullanıldığı seri, 9.nesil görüntü işleme motorunu kullanıyor. Bu sayede 8K video oynatma desteği bulunan serinin Mali G31 MP2 grafik birimi bulunmakta.

4 GB RAM bellek ve 64 GB depolama alanı da yine standart değerler arasında. Ekran paneli kısmında ise Quantum Dot 4K QLED panellerin kullanıldığını açıklandı. Sadece bu değerler bile çok net bir görüntü sunulmasını sağlamakta.

HDR+ desteği, MEMC hareket dengeleme sistemi, Dolby ve DTS desteği, 4 hoparlörü ve akustik dengeleme sistemi bulunan Xiaomi Mi TV 5, farklı ekran boyutlarında göre farklı fiyatlar sunuyor. Ana modelde fiyatlar şöyle:

Pro versiyonun fiyatları ise biraz daha değişiyor. Pro versiyonun değerleri ise şöyle:

Satışlar akıllı saat modellerinde olduğu gibi 11 Kasım tarihinde başlayacak. Xiaomi Mi TV 5 için ilk etapta satışların Çin genelinde yapılacağını ekleyelim.